HomeReizenMarseille: Europa's gevaarlijkste stad om jong te zijn

Marseille: Europa’s gevaarlijkste stad om jong te zijn

Marseille, de tweede grootste stad van Frankrijk en een populaire toeristische bestemming. Maar wist je dat Marseille ook bekend staat als Europa’s gevaarlijkste stad om jong te zijn? Deze Zuid-Franse havenstad heeft een reputatie voor criminaliteit en geweld, vooral in sommige wijken. In dit artikel zullen we onderzoeken welke buurten in Marseille je beter kunt vermijden, of het echt zo gevaarlijk is om naar Marseille te gaan, waar je veilig kunt wonen en wat de meest chique wijken van deze prachtige stad zijn. Lees verder om alles te ontdekken wat je moet weten over Marseille!

Welke buurten moet je vermijden?

Marseille is een grote stad en net als elke andere stad heeft het zijn eigen problemen. Sommige wijken in Marseille hebben een slechte reputatie, vooral vanwege de hoge criminaliteitscijfers. Als toerist of reiziger is het belangrijk om te weten welke buurten je beter kunt vermijden.

Eén van die buurten is La Castellane, de grootste wijk. Het staat bekend als zeer gevaarlijk en er zijn veel druggerelateerde activiteiten gaande. Andere beruchte wijken zijn Les Quartiers Nord en Le Panier. Deze wijken worden vaak vermeden door toeristen omdat ze bekend staan ​​als onveilig.

Daarentegen wordt de wijk Le Roucas Blanc beschouwd als een veilige buurt voor wonen en verblijven tijdens je bezoek aan Marseille. Dit komt doordat deze wijk meestal bestaat uit chique huizen en luxe appartementen.

Als je toch per se wilt verblijven in één van de mindere buurten, wees dan extra alert op je persoonlijke bezittingen en blijf bij daglicht binnen de drukkere straten.

Is het gevaarlijk om naar Marseille te gaan?

Marseille is een stad vol contrasten: de ene dag kun je genieten van de prachtige zonsondergang in het oude havengebied, terwijl de andere dag je geconfronteerd wordt met het harde straatleven. Veel mensen vragen zich af of Marseille wel veilig is om te bezoeken of er zelfs te wonen. Het antwoord is niet eenvoudig, omdat er veel verschillende factoren spelen.

Het klopt dat Marseille bekend staat als een van Europa’s meest gevaarlijke steden voor jongeren. Dit heeft vooral te maken met criminaliteit die grotendeels gerelateerd is aan drugs- en bendegeweld. Echter, dit betekent niet dat elke wijk even onveilig is.

Sommige delen zijn berucht om hun hoge misdaadcijfers en hier moet je dus extra voorzichtig zijn. Er zijn echter ook buurten die relatief veilig zijn en waar je zonder problemen kunt rondlopen.

Als toerist kan het verstandig zijn om goed op te letten waar je naartoe gaat en wat voor gedrag je vertoont. Vermijd bijvoorbeeld slecht verlichte steegjes ’s nachts of draag geen zichtbare sieraden.

Al met al moeten we concluderen dat Marseille geen stad is waarbij alle wijken even veilig zijn. Maar laat dit je niet afschrikken! Door goed onderzoek te doen naar welke gebieden veiliger zijn dan anderen, kun jij nog steeds optimaal genieten van deze bruisende Franse stad!

Waar te wonen in Marseille beoordelingen?

Als je op zoek bent naar een plek om er te wonen , zijn er verschillende buurten die het overwegen waard zijn. Het kiezen van de juiste wijk kan echter moeilijk zijn, vooral als je niet bekend bent met de stad.

Een van de meest populaire en trendy wijken is Le Panier. Deze historische wijk heeft smalle straatjes, kleurrijke huizen en gezellige cafés. Hoewel het misschien niet zo veilig is als sommige andere gebieden, biedt Le Panier een uniek karakter en een bruisende sfeer.

Een andere optie voor expats en toeristen is het 7e arrondissement of “Endoume“. Gelegen aan de kustlijn, biedt deze buurt adembenemende uitzichten op zee en gemakkelijke toegang tot strandclubs. Het staat ook bekend om zijn uitstekende restaurants en nachtleven.

Als alternatief kun je ervoor kiezen om buiten het centrum te verblijven in La Valentine of Les Trois Lucs. Dit soort gebieden staan ​​bekend om hun rustige levensstijl en ruime accommodatie-opties tegen betaalbare prijzen.

Of je nu op zoek bent naar culturele charme of moderne stedelijke luxe, Marseille heeft voor elke smaak wel iets te bieden!

Wat zijn de meest chique wijken van Marseille?

Kortom, Marseille kan een gevaarlijke stad zijn voor jongeren en toeristen als je niet weet waar je naartoe moet gaan. Maar als je de juiste buurten kent om te bezoeken en in te wonen, zul je zien dat Marseille ook een prachtige stad is met veel cultuur en geschiedenis. Van het bruisende stadscentrum tot de pittoreske haven van Vallon des Auffes – er is voor elk wat wils.

Als u op zoek bent naar een meer chique ervaring, zijn er verschillende wijken die bekend staan ​​als exclusieve en luxe gebieden. De meest populaire hiervan zijn Endoume, Roucas Blanc en Monticelli. Deze wijken bieden hoogwaardige accommodaties, restaurants van topkwaliteit en prachtig uitzicht op zee.

Dus of u nu in Marseille woont of gewoon op bezoek bent, wees bewust van uw omgeving en geniet van alles wat deze unieke stad te bieden heeft!

Video: Ontdek Marseille in één minuut

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten