HomeFilmsVolgordePlanet of the Apes film volgorde

Planet of the Apes film volgorde

Ben je een fan van de Planet of the Apes-filmreeks en weet je niet hoe je deze films moet bekijken? Of heb je nog nooit eerder van de franchise gehoord, maar ben je op zoek naar een interessante sci-fi filmervaring? In dit artikel vertellen wij jou alles over de volgorde waarin deze fantastische films bekeken moeten worden. We hebben drie verschillende manieren om te kijken voor jou op een rijtje gezet, zodat jij optimaal kunt genieten van het apocalyptische verhaal over mensapen die proberen te heersen over onze planeet. Lees snel verder en ontdek welke kijkervaring het beste bij jou past!

Planet of the Apes tijdlijn: De chronologische filmvolgorde

De filmreeks bestaat uit negen films die in verschillende periodes zijn uitgebracht. Als je geïnteresseerd bent in de chronologische tijdlijn van deze films, dan is het goed om te weten dat de verhaallijn begint met “Rise of the Planet of the Apes“, vervolgens gaat naar “Dawn of the Planet of the Apes” en eindigt met “War for the Planet of the Apes“.

Deze trilogie speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin mensapen intelligenter worden en opstaan tegen hun menselijke ‘meesters‘. In deze drie films volgen we Caesar, een intelligentere aap die langzaam maar zeker leidt tot een oorlog tussen mens en aap.

Als je meer wilt weten over de vroege geschiedenis van deze fictieve planeet, kun je beginnen met het kijken van “Planet of the Apes” uit 1968. Daarna volgt er nog een reeks aanvullende films die zich afspelen vóór de gebeurtenissen in “Rise“.

Het bekijken van deze filmreeks in chronologische volgorde kan helpen om beter te begrijpen hoe het verhaal zich ontwikkelt en hoe personages evolueren gedurende de hele serie. Bovendien biedt dit ook nieuwe perspectieven voor kijkers die al bekend zijn met de franchise!

Planet of the Apes tijdlijn in een oogopslag

Planet of the Apes is een sciencefiction franchise die begon met de release van de originele film in 1968. Sindsdien heeft deze franchise talloze films, televisieseries en boeken voortgebracht die zich afspelen in een dystrofische toekomst waarin apen de macht hebben overgenomen.

Als je nieuw bent bij franchise, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen en hoe alle films met elkaar verbonden zijn. Gelukkig is er een eenvoudige manier om alles in één oogopslag te zien: de tijdlijn!

De tijdlijn geeft ons een chronologisch overzicht van alle belangrijke gebeurtenissen in deze dystopische wereld, beginnend met Rise of the Planet of the Apes (2011) en eindigend met War for the Planet of the Apes (2017).

In totaal zijn er negen verschillende verhalen verteld binnen het kader van de franchise, elk met hun eigen unieke personages en plotwendingen. Het lezen van zo’n lijst kan intimiderend lijken voor nieuwe fans, maar het biedt wel mogelijkheden om volledig op te gaan in deze geweldige wereld.

Planet of the Apes bioscoop release volgorde

Als je kiest voor de bioscoop release volgorde, begin je met de originele film uit 1968 en eindig je met War for the Planet of the Apes uit 2017. Dit is waarschijnlijk de meest populaire manier om deze films te bekijken omdat het laat zien hoe de franchise zich door de jaren heen ontwikkeld heeft.

Wat ook jouw keuze mag zijn, wij hopen dat dit artikel je geholpen heeft bij het beslissen welke methode voor jou het beste werkt. En vergeet niet, “Ape shall never kill ape.”

Video: Planet of the Apes Watch Order 🙊 The Planet of the Apes Timeline | Flick Connection

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten