HomeFilmsPlasma of OLED tv

Plasma of OLED tv

Met de technologie die sneller vooruit gaat dan ooit, wordt het steeds moeilijker om te bepalen welke televisie je moet kopen. In deze artikel gaan we kijken naar twee verschillende opties: plasma en OLED. We zullen hun voordelen en nadelen bespreken, zodat je kan beslissen wat het beste bij jou past!

Waarom mensen geen afscheid kunnen nemen van hun plasma tv

Waarom mensen geen afscheid kunnen nemen van hun plasma tv:

  1. Plasma TVs zijn ongelooflijk helder en levendig.
  2. Ze bieden een fantastische beeldkwaliteit, zowel bij daglicht als ’s nachts.
  3. Plasma-beeldschermen hebben een hogere contrastratio dan LCD- of LED-tv’s, waardoor ze diepte en details beter weergeven.
  4. De kleuren zijn realistischer en spatten eruit op het scherm.
  5. Beweging is soepeler en natuurlijker, met minder ghosting of blurring dan andere tv-technologieën.

Daarom OLED

Plasma-tv’s zijn bekend om hun goede beeldkwaliteit, helderheid en scherpte. Een nadeel van plasma is echter dat het beeld kan flikkeren wanneer er veel beweging in staat. OLED-tv’s daarentegen zijn heel erg scherp, hebben een uitzonderlijk hoge contrastratio en produceren diepzwarte kleuren. Het probleem met OLED is dat het beeld soms ‘wazig‘ kan lijken in vergelijking met plasma.

Uiteindelijk moet je de keuze maken tussen de twee op basis van je eigen voorkeuren. Als je de best mogelijke beeldkwaliteit wilt, ga dan voor OLED. Maar als je liever wat minder betaalt voor je tv, kies dan plasma.

Video: OLED vs Plasma TV Comparison (Incl. Motion, Brightness, HDR vs SDR)

OLED vs Plasma TV Comparison (Incl. Motion, Brightness, HDR vs SDR)

Reviews

Gerelateerde berichten