HomeGamingps3 controller op ps4 gebruiken

ps3 controller op ps4 gebruiken

Is het mogelijk om een PS3 controller te gebruiken op een PS4? Het antwoord is ja, maar je moet wel een speciale adapter gebruiken. Dit is wat je moet weten.

Is de PS3-controller compatibel met PS4?

De PlayStation 3-controller is niet compatibel met de PlayStation 4. Er zijn echter wel enkele opties om de controller te gebruiken op de PS4. Een van de opties is een apparaat dat de controller omzet naar een compatible formaat, maar dit kan duur zijn.

Hoe gebruik je de PS3-controller op PS4?

De PS3-controller kan worden aangesloten op de PS4-console via een micro USB-kabel. Zorg ervoor dat de controller is ingeschakeld voordat je hem aansluit op de console. Als de controller niet ingeschakeld is, zal hij niet worden herkend door de console.

Voordat je de controller gaat gebruiken, moet je ervoor zorgen dat hij is verbonden met het PlayStation Network. Dit kan door in te loggen met je PlayStation Network-account op de PS4 of door een account aan te maken als je nog geen account hebt.

Zodra je bent ingelogd, kun je naar ‘Instellingen‘ > ‘Bluetooth‘ gaan en klikken op ‘View Devices‘. Hier vind je alle draadloze apparaten die momenteel verbonden zijn.

Gebruik PS3-controller op PS4 met Brook

Er zijn verschillende manieren waarop je een PS3-controller op een PS4 kunt gebruiken. Eén hiervan is via Brook. Brook is een bedrijf dat draadloze adapters maakt voor controllers, zodat je ze op verschillende consoles kunt gebruiken.

Brook biedt twee opties aan om een PS3-controller op een PS4 te gebruiken:

  1. De ‘Dualshock 3 Wireless Adapter for PS4’. Dit is een adapter die draadloos verbinding maakt tussen je PS3-controller en de PS4. Je hebt geen kabels nodig, en de adapter werkt met zowel de originele als de slimline PS3-controllers.
  2. De ‘PS3/PS4 Controller Converter’. Dit converteert je bestaande PS3-controller in een plug-and-play controller voor de PS4. Het voordeel van dit apparaat is dat het ook compatible is met PC en Mac, zodat je niet hoeft te investeren in een aparte controller als je ook op die platformen wilt gamen.

Video: How to Use PS3 Controller on PS4 *EASY METHOD*

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten