nieuws

Realisatie hyperloop Nederland weer stap dichterbij dankzij nieuwe kapitaalinjectie

R&D

Hardt, de Nederlandse start-up die de hyperloop aan het ontwikkelen is, heeft een bedrag van 1,25 miljoen euro opgehaald in een nieuwe financieringsronde. Dankzij deze investering is het omzetten van de hyperloop in realiteit weer een stap dichterbij. De hyperloop is een technologie die is ontworpen om het mogelijk te maken om door een hightech buis te reizen met snelheden van meer dan 1.000 kilometer per uur. Het bedrijf werkt momenteel samen met de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven aan plannen voor de bouw van een testfaciliteit in de provincie Flevoland. Verschillende beleggers zijn betrokken bij deze investeringsronde.

Realisatie hyperloop Nederland weer stap dichterbij dankzij nieuwe kapitaalinjectie
(foto: Hardt Hyperloop)

In het eerste jaar van zijn bestaan is Hardt, de spin-off van de TU Delft, de leidende speler geworden in hyperloop-technologie in Europa. Het bouwbedrijf BAM, de Nederlandse Spoorwegen en het regionale investeringsfonds UNIIQ waren vanaf het begin betrokken als investeerders. Het bedrijf geniet eveneens de steun van de Tweede Kamer voor de bouw van de testfaciliteit. Tim Houter, medeoprichter en CEO, is tevreden met de nieuwe investeringsronde, maar weet ook dat er nog veel moet gebeuren: “Ons doel is om ’s werelds eerste supersnelle hyperloop-testfaciliteit in Nederland te bouwen. Dat kunnen we niet alleen doen. We doen daarom een beroep op toptalenten, potentiële investeerders en het bedrijfsleven om zich bij ons aan te sluiten. ”

’s Werelds eerste hyperloop-testfaciliteit

Hardt werkt samen met haar partners en de overheid aan de bouw van een testfaciliteit in Flevoland. Als dat lukt, heeft Nederland ’s werelds eerste hyperloop-testfaciliteit waarop het hele systeem kan worden getest. Volgens een onderzoek van de Nederlandse Organisatie voor Toegepast Wetenschappelijk Onderzoek (TNO) zal de bouw van de faciliteit naar verwachting ongeveer 400 banen opleveren. Deze testfaciliteit is een belangrijke eerste stap in het mogelijk maken van de hyperloop en Hardt’s missie om fysieke barrières tussen mensen uit te sluiten: “De digitale afstand tussen mensen neemt geleidelijk af terwijl de fysieke afstand geleidelijk toeneemt. Maar wat als afstand en tijd er niet meer toe doen? Wat als u waar en wanneer dan ook zou kunnen wonen en werken, met wie u maar wilt? Dit zijn de vragen die ons bij Hardt inspireren, “zegt Tim Houter.

Diverse groep beleggers

De interesse in Hardt is aanzienlijk en zeer divers, en dat is ook terug te zien in deze groep nieuwe investeerders in hyperloop. De lijst met investeerders omvat bijvoorbeeld de namen van Paul van Keep, medeoprichter van Exact, Gregory van der Wiel, profvoetballer en medeoprichter van Block Party en het duurzame energiefonds Enfuro Ventures. Tim Houter: “Het is erg prettig om te zien dat een diverse groep beleggers hun vertrouwen in ons stelt. Mede dankzij hun investering kunnen passagiers en goederen in de toekomst door buizen met een zeer lage luchtweerstand met snelheden van meer dan 1.000 kilometer per uur reizen. Dat maakt reizen energiezuiniger dan reizen per vliegtuig of trein bijvoorbeeld. Met een hyperloopnetwerk is Parijs in amper 38 minuten vanuit Amsterdam te bereiken.”

Meer berichten over dit onderwerp”

Haalbaarheidsonderzoek: hyperloop biedt kansen voor Nederland

Delft Hyperloop verder als start-up

Reageer op dit artikel