HomeTechnologieLaptopHoe reset je je Chromebook

Hoe reset je je Chromebook

Chromebooks zijn hele handige apparaten die het mogelijk maken om eenvoudig online-applicaties te gebruiken. In tegenstelling tot laptops en macOS met veel werkgeheugen en opslag werk je met een Chromebook met weinig fysieke opslag omdat alles online in de cloud staat. Er is dan ook weinig ruimte om programma’s en documenten op te slaan. Dit is in principe geen probleem, maar zorgt ervoor dat er weinig cache-geheugen is wat je Chromebook traag kan maken. De oplossing hiervoor is een reset.

Waarom is een reset nodig

Zoals hierboven al genoemd is, heeft een Chromebook veel minder opslagruimte en werkgeheugen dan een gewone laptop of macOS. Dit is een bewuste keuze. De Chromebook kan hierdoor goedkoper worden geproduceerd. Bovendien is hij lichter, de accu gaat langer mee en start hij sneller op. Daarnaast slaat je Chromebook alles in de cloud op zodat je ondanks weinig fysieke opslagcapaciteit altijd en overal bij je documenten en programma’s kunt.

Als je werkt op een laptop, computer, mac of Chromebook blijven er altijd sporen van programma’s documenten en downloads achter. We hebben het hierbij onder andere over cookies. Omdat de meeste computers veel opslagcapaciteit en RAM-geheugen hebben hoef je hier niet zo snel last van te hebben. Maar een Chromebook heeft minder opslagruimte waardoor je relatief snel te maken kunt krijgen met problemen. Denk hierbij aan traag laden of haperingen tijdens het gebruiken van je programma’s.

Hoe reset je een Chromebook

Als je je irriteert aan de kleine ongemakken waarmee je te maken krijgt bij het gebruik van je laptop dan kun je kiezen voor het resetten van je Chromebook. Het is redelijk eenvoudig om je Chromebook zo te resetten dat hij weer snel en zonder haperen werkt.

Volg de volgende stappen:

  1. Om je Chromebook opnieuw in te stellen, meldt je jezelf eerst af
  2. Druk op Ctrl + Alt + Shift + r
  3. Klik op opnieuw opstarten en vervolgens op Reset

Een andere manier is om het te doen via de Instellingen-app gebruiken

  1. Ga naar Instellingen
  2. Klik op geavanceerd
  3. Klik op instellingen resetten
  4. Klik op Reset onder Powerwash

Voordat je besluit om je Chromebook te resetten is het belangrijk dat je hier goed over nadenkt. Je kunt namelijk documenten in instellingen kwijtraken die je niet meer terug kunt halen. Wil je toch dat je Chromebook sneller werkt, maar zonder een echt voor een reset te kiezen kun je ook kiezen voor het resetten van je toetsenbord, trackpad en downloads. Zet hiervoor je Chromebook uit en klik op ‘Refresh’ gevolgd door ‘Power’.

Video: Hoe reset je een Chromebook

Reviews

Gerelateerde berichten