nieuws

De cruciale rol van PLM bij Internet of Things

SCM

Het Internet of Things (IoT) is in veel opzichten al een realiteit. IoT-technologie zorgt al voor veranderingen in de manier waarop bedrijven producten ontwikkelen, daar informatie uit ophalen en toekomstige producten verbeteren. Maar IoT-producten kunnen dit niet allemaal op eigen houtje doen. Product lifecycle management is een technologie die een cruciale rol zal gaan spelen bij de ontwikkeling, het beheer, de implementatie en het gebruik van deze slimme producten. Maar ook PLM-technologie heeft nog een weg te gaan.

De cruciale rol van PLM bij Internet of Things
(foto: Hirotec)

Met de opkomst van populaire nieuwe technologieën zoals Internet of Things (IoT) neemt het belang van Product lifecycle management (PLM) alleen maar toe. Producten moeten namelijk geschikt worden gemaakt voor IoT door ze uit te rusten met een ingewikkeld systeem van elektrische, mechanische en softwarecomponenten. PLM helpt bedrijven met de ontwikkeling van IoT-producten door te voorzien in de systematische processen, het wijzigingsbeheer en de workflows die nodig zijn voor effectieve samenwerking tussen steeds meer diverse teams (zoals ECAD-ontwerpers, system engineers en programmeurs). De technologie stelt betrokkenen op de hoogte van de wijzigingen die door andere teams zijn aangebracht en van invloed zijn op hun werk. PLM biedt een volledig accuraat en up-to-date overzicht van het productontwerp en de productplanning, inclusief alle elektrische, mechanische en softwarecomponenten.

Lees het volledige artikel in PT Industrieel Management 1-2

Reageer op dit artikel