HomeIoTSuper AMOLED vs Super LCD

Super AMOLED vs Super LCD

De afgelopen jaren is er een grote ontwikkeling geweest op het gebied van smartphone schermen. Steeds meer merken beginnen hun telefoons te voorzien van nieuwe technologieën, waaronder Super AMOLED en Super LCD-schermen. Maar wat is het verschil tussen de twee? In dit artikel worden de voordelen van beide technologieën vergeleken, zodat u kunt beslissen welk schermtype het beste bij uw behoeften past.

Wat is S-AMOLED?

S-AMOLED is een beeldschermtechnologie die gebruikt wordt in smartphones en andere mobiele devices. Het is een verbeterde versie van AMOLED, waarbij de “S” staat voor “super“. S-AMOLED biedt een aantal voordelen ten opzichte van AMOLED, zoals een betere kleurweergave, helderheid en contrast.

Wat is IPS LCD?

IPS LCD is een soort Liquid Crystal Display (LCD) dat gebruikmaakt van in-plane switching om licht door het display te laten filterschijnen. Dit zorgt ervoor dat het IPS LCD-display een betere kleurweergave, helderheid en kijkhoek heeft dan een normaal LCD-display.

Super AMOLED is de toekomst

Super AMOLED-schermen zijn gemaakt van actieve matrix organic light emitting diode (AMOLED) -pixels. Dit betekent dat elk pixel een eigen minuscule transistor heeft die ervoor zorgt dat alleen die pixel licht geeft wanneer dat nodig is. Dit in contrast met normale OLED-schermen, waarmee alle pixels altijd licht geven – ook wanneer er geen beeldweergave is. Doordat elk pixel alleen licht geeft wanneer dat nodig is, zijn Super AMOLED-schermen heel energiezuinig.

Video: Differences Between AMOLED and LCD Screens – Test With Nexus 6P And 5X

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten