HomeTechnologieTelevisieTips voor wanneer je tv afstandsbediening niet werkt

Tips voor wanneer je tv afstandsbediening niet werkt

Of je nu lekker wilt ontspannen na een lange dag of juist vol spanning naar je favoriete serie kijkt: niets is zo vervelend als een tv afstandsbediening die niet werkt. Gelukkig zijn er genoeg tips en tricks om dit probleem op te lossen, zodat jij binnen no time weer kunt genieten van je favoriete programma’s, series en films. In deze blog delen wij onze beste tips voor wanneer jouw tv afstandsbediening het laat afweten. Van simpele oplossingen tot handige hacks: met deze tips ben jij altijd verzekerd van een werkende afstandsbediening!

De remote koppelen

Als je tv remote niet werkt, kan het zijn dat je de remote niet goed hebt gekoppeld. Volg de onderstaande stappen om ervoor te zorgen dat je remote goed is gekoppeld:

 1. Zet je tv aan met de aan/uit-knop op de tv.
 2. Druk op de MENU-knop op de afstandsbediening.
 3. Ga naar ‘Instellingen‘.
 4. Selecteer ‘Afstandsbedieningen‘.
 5. Selecteer ‘Koppelen‘.
 6. Volg de instructies op het scherm om de afstandsbediening te koppelen met je tv.

Probeer verschillende knoppen

 • Kijk of de batterijen nog goed zijn. Vervang ze indien nodig.
 • Zorg ervoor dat de afstandsbediening dichtbij de tv is. Soms werkt de afstandsbediening alleen vanaf een bepaalde afstand.
 • Probeer andere knoppen op de afstandsbediening. Er kan een kans zijn dat een andere knop hetzelfde doet als de knop die je gebruikt om het volume te verhogen of verlagen.

Controleer of de tv aanstaat

Zoals je misschien al wel weet, is een remote niet altijd de oorzaak van het probleem als je tv niet aangaat. Er zijn een aantal andere dingen die je kunt controleren voordat je denkt dat je afstandsbediening kapot is.

Eerst en vooral, Controleer of de tv aanstaat. Dit lijkt voor de hand liggend, maar het gebeurt vaak genoeg dat mensen de tv proberen aan te zetten met de remote terwijl de tv al aan staat. De batterijen in je tv-remote kunnen snel leegraken. Zorg ervoor dat je de batterijen regelmatig controleert en vervangt wanneer nodig.

Voer een soft reset van je tv uit

Als je tv remote niet werkt, voer dan een soft reset van je tv uit.

 1. Zet je tv aan en wacht totdat het opstartscherm verschijnt.
 2. Druk vervolgens op de volgende toetsen op je afstandsbediening: ‘Menu‘, ‘Instellingen‘, ‘Algemeen‘, ‘Systeeminstellingen‘ en ‘Soft Reset‘.
 3. Selecteer ‘Soft Reset‘ en bevestig door op de toets ‘OK‘ te drukken.
 4. Je tv zal nu rebooten en de meeste problemen met de afstandsbediening moeten opgelost zijn.

Ontkoppel aangesloten apparaten

Als je tv remote niet werkt, kan het zijn dat er iets mis is met de batterijen. Probeer eerst de batterijen te vervangen door nieuwe. Als dat niet helpt, kun je het volgende proberen:

 • Zet alle apparaten die je gebruikt om tv te kijken (bv. decoder of mediabox) uit en ontkoppel ze van het stopcontact. Wacht 10 seconden en sluit ze dan weer aan op het stopcontact. start alle apparaten opnieuw op en probeer of de remote nu werkt;
 • Reset je tv door de stekker 30 seconden uit het stopcontact te halen. Wacht daarna 30 seconden en sluit de stekker weer aan. Start de tv opnieuw op en probeer of de afstandsbediening nu werkt;
 • Controleer of er geen obstakels tussen jou en de tv zitten (bv. een openstaande deur of een andere persoon). Als dat wel het geval is, kan het zijn dat de afstandsbediening niet goed werkt.

Controleer het infrarood signaal

Als je tv remote niet werkt, is het eerste wat je moet doen, controleren of er een sterke infraroodsignaal naar je tv wordt gestuurd. Dit kun je doen door eenvoudigweg naar de voorkant van je tv te kijken tijdens het gebruik van de afstandsbediening. Als je ziet dat het lichtje op de voorkant van de tv oplicht wanneer je de remote gebruikt, dan is er een goede kans dat het probleem bij de remote ligt.

Video: 7 tips voor wanneer je afstandsbediening niet meer werkt!

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten