HomeTrends & NieuwsWat is automatisering

Wat is automatisering

Wat betekent automatisering? Automatisering is de ontwikkeling en toepassing van technologie om goederen en diensten te produceren en te leveren met minimale menselijke tussenkomst. Automatiseringstechnologieën, -technologieën en -processen verbeteren de efficiëntie, betrouwbaarheid en/of snelheid van veel taken die voorheen door mensen werden uitgevoerd.

Waarom automatisering?

Automatisering wordt meestal gebruikt om de inspanning te minimaliseren of om de persoon te vervangen die verantwoordelijk is voor de minst belangrijke of repetitieve taken. Automatisering komt vaker voor in productiebedrijven, ICT, transport en beveiliging, maar het bestaat in vrijwel elke branche en niche.

De meeste fabrieken gebruiken bijvoorbeeld geautomatiseerde processen in de vorm van robotassemblagelijnen. Menselijke input is alleen nodig om het proces te definiëren en te bewaken, de assemblage van verschillende onderdelen wordt overgelaten aan de machine, die de grondstoffen automatisch omzet in afgewerkte producten.

Technisch gezien groeit de impact van automatisering snel op zowel software/hardware als machineniveau. De implementatie van nieuwe technologieën op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) stimuleert momenteel de evolutie van dit gebied.

Automatisering wordt op veel gebieden gebruikt, waaronder productie, transport, nutsbedrijven, defensie, faciliteiten, operaties en meer recentelijk informatietechnologie.

Soorten automatisering

Basisautomatisering

Basisautomatisering voert eenvoudige en basistaken uit en automatiseert deze. Dit niveau van automatisering is om uw werk te digitaliseren door uw dagelijkse taken te stroomlijnen en te centraliseren, zoals het gebruik van tools om uw dagelijkse taken te stroomlijnen en te centraliseren, zoals het gebruik van een gemeenschappelijk berichtensysteem in plaats van het opslaan van informatie in afzonderlijke silo’s. Business process management (BPM) en robotic process automation (RPA) zijn een soort basisautomatisering.

Procesautomatisering

Procesautomatisering stuurt bedrijfsprocessen aan op uniformiteit en transparantie. Het wordt meestal afgehandeld door speciale software en zakelijke apps. U kunt procesautomatisering gebruiken om de productiviteit en efficiëntie van uw bedrijf te verbeteren. U kunt ook nieuwe inzichten en suggesties geven voor oplossingen voor uw zakelijke uitdagingen. Process mining en workflowautomatisering zijn een soort procesautomatisering.

Geïntegreerde automatisering

Met Geïntegreerde automatisering kunnen machines menselijke taken nabootsen en acties herhalen wanneer mensen machineregels definiëren. Een voorbeeld is de “digitale werker”. In de afgelopen jaren zijn digitale werknemers gedefinieerd als softwarerobots die zijn getraind om met mensen te werken om specifieke taken uit te voeren. Ze hebben bepaalde vaardigheden en kunnen worden “in dienst genomen” om in een team te werken.

Kunstmatige intelligentie (AI) automatisering

Het meest complexe niveau van automatisering is op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde automatisering. De toevoeging van AI betekent dat de machine kan “leren” en beslissingen kan nemen op basis van situaties uit het verleden die hij heeft meegemaakt en geanalyseerd. In de klantenservice verlagen virtuele assistenten bijvoorbeeld de kosten en stellen ze zowel klanten als menselijke agenten in staat om de beste klantenservice-ervaring te creëren.

Voorbeeld automatisering

Op het gebied van informatietechnologie kunnen softwarescripts worden gebruikt om softwareproducten te testen en rapporten te genereren. Er zijn ook verschillende softwaretools op de markt die code voor uw toepassing kunnen genereren. De gebruiker configureert eenvoudig de tool en definieert het proces. Geavanceerde business intelligence in-applicaties is een andere nieuwe vorm van hoogwaardige automatisering. In andere industrieën heeft automatisering de productiviteit de afgelopen decennia aanzienlijk verhoogd en tijd en geld bespaard.

Van de eenvoudigste tot de meest complexe toepassingen, automatisering bestaat op vele manieren in ons dagelijks leven. Bekende voorbeelden zijn thuisthermostaten die boilers aansturen, vroege zelfrijdende auto’s, elektronische navigatiesystemen of ultramoderne algoritmen achter zelfrijdende auto’s.

Home Automation maakt gebruik van een combinatie van hardware- en softwaretechnologieën om controle en beheer van apparaten en apparaten in huis mogelijk te maken.
Netwerkautomatisering Het proces van automatisering van de configuratie, het beheer en de werking van computernetwerken.

Kantoorautomatisering gebruikt computers en software om de meeste dagelijkse taken en processen van een typisch kantoor te digitaliseren, op te slaan, te verwerken en te communiceren.

Automatic Website Testing stroomlijnt en standaardiseert websitetestparameters voor configuratiewijzigingen die optreden tijdens de ontwikkelingsfase.

Met Datacenterautomatisering kunnen softwareprogramma’s de meeste datacenteractiviteiten afhandelen. Het omvat geautomatiseerde systeembewerkingen, ook wel light-out-bewerkingen genoemd.
Testautomatiseringssoftwarecode doorstaat automatisch kwaliteitsborgingstests (QA) via scripts en andere automatiseringstools.

Reviews

Gerelateerde berichten