HomeAutomatiseringMicrosoftWord-document beveiligen met wachtwoord

Word-document beveiligen met wachtwoord

Er zijn veel redenen om documenten op je computer te beveiligen met een wachtwoord. Of het nu gaat om belangrijke zakelijke gegevens of vertrouwelijke privé-documenten, in dit artikel leer je hoe je makkelijk een wachtwoordbeveiliging kan toepassen op Word-documenten!

Beveiligde documenten

Als u een belangrijk document wilt beveiligen, kunt u het beste een wachtwoord toevoegen. Dit kan ingewikkeld lijken, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Hier volgen de stappen:

 1. Open het document dat u wilt beveiligen in Microsoft Word.
 2. Klik op ‘Bestand‘ en ga dan naar ‘Opties‘.
 3. Klik vervolgens op ‘Beginnen met openen‘.
 4. Voer het wachtwoord in dat u wilt gebruiken om het document te openen en klik daarna op ‘OK‘.
 5. Als u het document opslaat, zal Word automatisch een versleutelde versie opslaan die alleen te openen is met het juiste wachtwoord.

Word-document beveiligen

Bij het maken van een Word-document is het belangrijk om de inhoud te beveiligen met een wachtwoord. Dit voorkomt dat onbevoegden toegang krijgen tot de documenten. Bovendien zorgt het ervoor dat eventuele wijzigingen aan het document worden genegeerd. Wanneer je een wachtwoord gebruikt, zorg er dan voor dat dit sterk genoeg is. Een sterk wachtwoord is minimaal acht tekens lang en bevat letters, cijfers en speciale karakters.

Wachtwoord Word-document wijzigen

Als u een Word-document wilt beveiligen met een wachtwoord, moet u het volgende doen (uitgebreide uitleg):

 1. Open het document in Microsoft Word.
 2. Klik op ‘Bestand‘ in het menu bovenaan.
 3. Selecteer ‘Opties‘. Dit zal een nieuw venster openen aan de rechterkant van het scherm.
 4. Selecteer ‘Beveiliging‘. Dit zal een lijst met opties tonen die u kunt selecteren om te bepalen hoe sterk uw beveiliging moet zijn.
 5. Selecteer ‘Wachtwoord instellen‘ onder de rubriek ‘Documentbeveiliging‘. Dit zal een pop-upvenster openen waarin u kunt invoeren wat het wachtwoord voor het document moet zijn. Vul dit in en druk op ‘OK’.
 6. Nadat u dit hebt gedaan, wordt er om een bevestigingswachtwoord gevraagd. Voer dit wachtwoord opnieuw in en druk op ‘OK‘.
 7. Nu is uw document beveiligd met een wachtwoord.

Video: Word document beveiligen met een wachtwoord

Word document beveiligen met een wachtwoord

Reviews

Gerelateerde berichten