HomeTrends & NieuwsAfbeelding overtrekken

Afbeelding overtrekken

Wanneer je een afbeelding wilt maken van een bestaand object, kan het soms lastig zijn om de precieze vorm ervan te krijgen. In plaats van alles met de hand te tekenen, kun je in Adobe Illustrator een snelle en nauwkeurige methode gebruiken die image trace heet.

Afbeelding overtrekken Illustrator

In Illustrator kun je een afbeelding overtrekken door middel van de functie Image Trace. Met deze functie kun je een rasterafbeelding omzetten in een vectorafbeelding. Vectorafbeeldingen zijn schaalbaar zonder dat ze vervagen of pixelated worden. Dit is handig als je een afbeelding wilt gebruiken voor drukwerk of een ander project waar resolutie belangrijk is.

Afbeelding overtrekken Photoshop

Afbeelding overtrekken in Photoshop is een eenvoudige taak die veel tijd en moeite kan besparen. In plaats van elk object afzonderlijk te tekenen of in te kleuren, kunt u een foto gebruiken en deze “traceren” om een vectorafbeelding te maken. Dit proces wordt vaak gebruikt voor het maken van logo’s, illustraties en andere graphics.

Afbeelding overtrekken online

Als je een afbeelding wilt overtrekken, kun je online een aantal verschillende tools gebruiken. De tool die ik het meest aanbeveel is vectormagic.com. Het is een gratis online tool waarmee je afbeeldingen kunt converteren naar vectorafbeeldingen.

De tool werkt als volgt:

  1. Upload de afbeelding die je wilt overtrekken naar de website.
  2. Selecteer de optie “Afbeelding traceren“.
  3. Selecteer de resolutie en kwaliteit van de afbeelding die je wilt maken.
  4. Klik op “Traceer afbeelding“.
  5. Wanneer de tracing klaar is, kun je de afbeelding downloaden als SVG- of PNG-bestand.

Video: Image Trace in Adobe Illustrator CC

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten