HomeGamingBasisbesturing Minecraft op de PC

Basisbesturing Minecraft op de PC

Minecraft is een van de meest populaire videogames op de PC. Nu heeft Microsoft een aantal basisbesturingstools voor de game gelanceerd, waarmee spelers hun avonturen nog soepeler kunnen beleven. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat deze tools precies inhouden en waarom ze zo nuttig zijn voor gamers.

Bewegingsbesturing voor Minecraft op de PC

In Minecraft is bewegingsbesturing op de PC een belangrijk onderdeel van het spel. Er zijn twee manieren om je te bewegen in Minecraft: met de WASD-toetsen of met de muis en toetsenbord. Met de WASD-toetsen kun je naar voren, naar achteren, naar links en naar rechts lopen. Als je wilt draaien, gebruik je de muis. Je kunt ook sprinten door tegelijkertijd de Shift-toets in te drukken terwijl je beweegt.

Inventaris-besturing

In Minecraft kun je een aantal verschillende soorten items gebruiken om te bouwen, te craften en te vechten. Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze items, is het belangrijk om goed inzicht te hebben in je inventory (inventaris).

In Minecraft kun je met de tab-toets naar je inventory (inventaris) gaan. Hier zie je alle verschillende soorten items die je bij je draagt. Je kunt deze items selecteren door ze aan te klikken met je muis of door ze met de pijltjestoetsen te selecteren. Als je een item wilt pakken of gebruiken, druk dan op de spatiebalk. Als je meerdere items van hetzelfde type wilt pakken, houd dan de Shift-toets ingedrukt en selecteer het aantal dat je wilt pakken met de scrollwheel van je muis (of met de + en – toetsen).

Multiplayer besturing

In Minecraft kun je met meerdere spelers tegelijk spelen. Hiervoor heb je een server nodig. Je kunt een server hosten op je eigen computer, of bij een hostingprovider huren. Als je een server wilt hosten, moet je de juiste software downloaden en installeren. Voor het huren van een server betaal je maandelijks of per jaar aan de hostingprovider.

Minecraft biedt twee verschillende multiplayermodus: Survival en Creative. In de modus Survival moet je vechten tegen monsters en overleven in een gevaarlijke wereld. In de modus Creative kun je onbeperkt bouwen en vliegen, zodat je makkelijker grote constructies kunt maken.

Minecraft Shift commando’s

De basisbesturing voor Minecraft is eenvoudig te leren, maar er zijn ook een aantal andere opties die je kunt gebruiken om het spel gemakkelijker of moeilijker te maken. Een van deze opties is de Shift commando.

De Shift commando kan worden gebruikt om twee verschillende dingen te doen in Minecraft. De eerste is om ervoor te zorgen dat je niet per ongeluk van een hoge afstand valt en doodgaat. Als je op Shift + Spatiebalk drukt, blijf je in de lucht zweven totdat je weer loslaat of totdat je energie opraakt. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld over een groot ravijn moet springen of wanneer je probeert een hoge berg te beklimmen.

Diverse controles

In Minecraft kun je diverse dingen doen met de muis en het toetsenbord. Zo kun je bijvoorbeeld bloemen plukken, aan het bouwen gaan of vissen. Je kunt ook verschillende items gebruiken, zoals een houwer of spade. Hieronder staat een overzicht van de belangrijkste controles in Minecraft.

Muis:

  • Klikken om te bewegen/te springen/te slaan/etc.
  • Rechtermuisknop om te bouwen/items te gebruiken/etc.
  • Wiel om door inventory te scrollen

Toetsenbord:

  • WASD of pijltjes om te bewegen
  • E om je inventory te openen/sluiten
  • TAB om het chatvenster te openen/sluit

Video: MINECRAFT: basic controls

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten