nieuws

Bandenfabrikant Continental overweegt bouw accufabriek

Business

Duitse fabrikant Continental denkt erover na om naast de productie van autobanden ook in de productie van accu’s voor elektrische auto’s te stappen. Dat zei topman Elmar Degenhart in een vraaggesprek met vakblad Automobilwoche, afgelopen weekend.

Bandenfabrikant Continental overweegt bouw accufabriek

Volgens Degenhart vraagt de bouw van een accufabriek een investering van ongeveer drie miljard euro. Dat zou voldoende moeten zijn voor een productiecapaciteit van een half miljoen batterijen per jaar. Om de kosten te kunnen verdelen denkt Continental erover na in zee te gaan met een aantal partners.
De kans dat de fabriek in Duitsland komt te staan is volgens Degenhart klein. Daarvoor liggen de stroomprijzen in het land eenvoudigweg te hoog. De topman wijst erop dat concurrenten als LG en Samsung zijn neergestreken in Polen en Hongarije, waar energie de helft goedkoper is.

Meer accufabrieken

De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s Tesla heeft eveneens plannen voor een grote fabriek in Europa, waar ook accu’s gemaakt gaan worden. Eerder werd al bekend dat het Zwitserse technologiebedrijf ABB en het Zweedse Northvol een accufabriek wilden bouwen.

 

Meer informatie bij Nu.nl
Meer lezen?
“ABB en Northvolt bouwen grootste Europese accufabriek”

Reageer op dit artikel