nieuws

Fieldlab Technologies Added geopend door Mona Keizer

Business

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat heeft op de Hannover Messe het Smart Industry Fieldlab Technologies Added officieel geopend. Zij deed dat door het officiële fieldlab-schildje te overhandigen met een Virtual Reality handschoen aan Rob Goossens, de nieuwe CEO van Tech-nologies Added.

Fieldlab Technologies Added geopend door Mona Keizer

Fieldlabs zijn praktijklocaties waarin bedrijven en kennisinstellingen samen experimenteren met innovatieve smart industry-concepten, waarbij digitalisering een belangrijke rol speelt. Nederland telt inmiddels 32 fieldlabs, die landelijk worden gecoördineerd vanuit de nationale Smart Industry Agenda (www.smartindustry.nl).

Technologies Added

Om het predicaat ‘Smart Industry Fieldlab’ te mogen voeren, moet er worden gewerkt aan radicale innovaties. Technologies Added heeft zichzelf op de kaart gezet als de eerste gedeelde (‘shared’) Smart Factory in Nederland. Technologies Added biedt daarmee een alternatief voor productie in eigen huis of het uitbesteden van productie naar toeleveranciers in lagelonenlanden.
Technologies Added, dat is ontstaan als doorstart van Philips Emmen op initiatief van de investeringsmaatschappij Chezz Partners en de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM), is het derde Fieldlab in Noord-Nederland. Eerder ontvingen 5Groningen en het consortium Region of Smart Factories het felbegeerde predicaat. Het Smart Industry Fieldlab Technologies Added wordt ondersteund door de Provincie Drenthe, de Gemeente Emmen en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Hardwarefabriek voor Startups

Technologies Added is populair bij startups. Twee daarvan waren aanwezig bij de opening. De Virtual Reality handschoen die bij de opening werd gebruikt komt van Sense Glove uit Delft, dat vanuit Technologies Added in Emmen gaat produceren. Ook Arthur Valkieser van startup Hydraloop International (systemen om water binnenshuis te recyclen) was aanwezig: “Nederland telt veel incubators voor startups, maar nog geen locatie waar startups ook goed hun hardware kunnen maken. Technologies Added voorziet daarmee in een grote behoefte.”

Reageer op dit artikel