nieuws

Nederlandse batterijenproducent investeert 1,6 miljard euro in Chinese fabriek

Business

De Nederlandse energieopslag- en -batterijbedrijf Lithium Werks en de Chinese Zhejiang Jiashan Economic and Technological Development Zone Industry Corporation hebben een raamovereenkomst getekend met de intentie om een batterijfabriek van 60 hectare te bouwen in de Yangtze-rivierdelta. De totale benodigde investeringen worden geschat op € 1,6 miljard.

Nederlandse batterijenproducent investeert 1,6 miljard euro in Chinese fabriek

In het volgende decennium zal de vraag naar lithium-ionbatterijen vertienvoudigd worden verwacht Lithium Werks. ‘De batterijindustrie zal moeten reageren door fabrieken te bouwen om in de komende drie decennia een capaciteit van meer dan 10.000 GWh te leveren.’

De Lithium Werks-fabriek, dat al een fabriek in China heeft, produceert accucellen voor lithium-ionbatterijen. Het bedrijf verwacht tegen 2030 een productiecapaciteit van 500 GWh per jaar te hebben geïnstalleerd.

Reageer op dit artikel