nieuws

NEN organiseert kick-off normering Artificial Intelligence en Big Data

Business

De ontwikkelingen rond artificial intelligence volgen elkaar snel op. Ook zijn er steeds meer toepassingen te vinden. Hierdoor ontstaat soms onduidelijkheid over het doorvoeren, toetsen en aantonen van onder andere betrouwbaarheid, robuustheid, ethiek en juridische aspecten. ISO is daarom recentelijk gestart met de wereldwijde standaardisatie.

NEN organiseert kick-off normering Artificial Intelligence en Big Data

Standaardisatie is een middel om te zorgen dat AI-toepassingen veilig en wenselijk zijn voor de mens, maatschappij en business. Op dit moment wordt er gewerkt aan een gezamenlijke taal, denk aan het harmoniseren van verschillende terminologieën en frameworks die in omloop zijn. Landen als VS, China, Korea, Duitsland, Frankrijk en de Scandinavische zijn hier al volop mee bezig. Ook de Europese Commissie volgt het onderwerp op e voet en start dit jaar een Focus Group om de Europese belangen in te brengen.

Normcommissie Nederland

Om vanuit Nederland invloed uit te kunnen oefenen op de ISO-normen, wordt de normcommissie Artificial Intelligence opgericht. NEN nodigt bedrijven en organisaties die hier belang bij hebben uit voor deelname. Deelnemen aan de normcommissie brengt voordelen met zich mee, zoals deel uitmaken van het internationale standaardisatienetwerk rondom Artificial Intelligence en Big Data.
Op donderdag 7 februari 2019 vanaf 13:30 uur vindt de kick-off plaats bij NEN in Delft. Tijdens die eerste bijeenkomst wordt onder andere het belang van standaardisatie door stakeholders geduid. Meer info is te vinden op nen.nl 

Artikelen over Artificial Intelligence

Wilt u meer weten over wat artificial intelligence precies is of wat het nut van AI is voor de maakindustrie dan zijn volgende artikelen mogelijk interessant:

Artificial intelligence: wat is het en waarom is er nu zoveel ophef?

Artificial Intelligence in de maakindustrie: Hype of meerwaarde?

Nadelen artificial intelligence

Hoe stoom je je organisatie klaar voor artificial intelligence?

Reageer op dit artikel