HomeTechnologieLaptopChromebook met HDMI

Chromebook met HDMI

In korte tijd hebben Chromebooks een echte opmars gemaakt. Deze handige apparaten zijn lekker licht, snel en redelijk goedkoop. Ze zijn dan ook razend populair met name onder scholieren, studenten en starters op de arbeidsmarkt.

Als je eenmaal een Chromebook hebt zul je hem voor alles willen gebruiken en af en toe is het daarbij handig dat je een tweede beeldscherm kunt aansluiten. Hiervoor heb je dan wel een HDMI-poort en kabel nodig. Of dat kan en hoe het werkt, lees je hier.

Heeft een Chromebook een HDMI-poort

Als je een Chromebook hebt weet je dat je er veel mee kun doen, maar niet alles. Je kunt bijvoorbeeld geen grote programma’s installeren, dus het is niet gek dat je ervan uit gaat dat een Chromebook waarschijnlijk geen HDMI-poort heeft.

Maar ook Chromebooks ontwikkelen steeds verder door. Chromebooks zijn steeds sneller, hebben meer geheugen, en dus steeds vaker ook een HDMI-poort. Het enige wat je moet doen is er bij de aanschaf op letten dat je kiest voor een model met HDMI-poort. Meestal zit de poort aan de linkerkant van de Chromebook op de basis van het apparaat. Uiteraard kun je er ook naar vragen in de winkel.

Chromebooks met HDMI-Poort

Hierbij een aantal Chromebooks die al een ingebouwde HDMI-poort hebben zodat je eenvoudig een tweede beeldscherm aan kunt sluiten.

Acer Chromebook Spin 314 CP314-1HN-C1WK

Deze voordelige Chromebook met 14 inch scherm en flipscherm is een hele goede keuze voor als je niet teveel budget hebt. Het scherm is Full HD en IPS waardoor je een heel scherp en helder beeld hebt.

 • Processor: Intel Celeron, 5e generatie
 • Kloksnelheid: 1,1 GHz
 • Werkgeheugen (RAM) 4GB
 • Opslag: 64GB
 • Accuduur: Maximaal 10 uur
 • Scherm: 14 inch

Onder andere verkrijgbaar bij bol.com vanaf €299,-

Acer Chromebook 514 CB515-1W-34E7

Een fijn Chromebook met veel geheugen zodat je ook een aantal programma’s of documenten kunt opslaan. Het toetsenbord is verlicht waardoor je ook in het donker makkelijk kunt typen.

 • Processor: Intel Core i3
 • Kloksnelheid: 1,1 GHz
 • Werkgeheugen (RAM) 4GB
 • Opslag: 128GB
 • Accuduur: Maximaal 10 uur
 • Scherm: 14 inch

Onder andere verkrijgbaar bij Coolblue vanaf €449,-

Asus Chromebook Flip CX5 CX500FEA-E60150

Dit is een 2-in-1 Chromebook waarmee je niet alleen kunt internetten, e-mailen en tekstverwerken, maar ook kunt gamen en videobellen. Deze Chromebook heeft 8GB werkgeheugen waardoor hij lekker snel is. Bovendien heb je 128GB aan opslagruimte, wat veel meer is dan bij andere Chromebooks.

 • Processor: Intel Core i3, 11e generatie
 • Kloksnelheid: 3 GHz
 • Werkgeheugen (RAM) 8GB
 • Opslag: 128GB
 • Accuduur: Maximaal 10 uur
 • Scherm: 15,6 inch

Onder andere verkrijgbaar bij bol.com vanaf €499,-

Wat als mijn Chromebook geen HDMI-poort heeft

Wil je heel graag een tweede scherm aansluiten op je Chromebook of een filmpje streamen naar je tv, maar heeft je Chromebook geen HDMI-poort? Geen probleem, er is een oplossing.

Normaal gesproken heb je voor het aansluiten van een extra beeldscherm een Chromebook nodig met HDMI-poort, een extern beeldscherm en een HDMI-kabel.

Heeft je Chromebook geen HDMI-poort dan is er geen man overboord, het enige wat je extra nodig hebt, is een adapter van HDMI naar USB. Vervolgens sluit je de HDMI-kabel aan op beide poorten waarna je het extra scherm kunt gebruiken.

Het is wel belangrijk dat je extra beeldscherm en je Chromebook compatible zijn met elkaar. Weet je niet zeker of ze op elkaar aangesloten kunnen worden dan is het gewoon een kwestie van uitproberen. De meeste moderne beeldschermen zijn compatible met een Chromebook.

USB of HDMI

Je vraagt je misschien af waarom je een beeldscherm niet gewoon met een USB kabel kunt verbinden. Want zowel je Chromebook als je beeldscherm hebben waarschijnlijk een USB-poort. Dat heeft alles te maken met kwaliteit. USB is namelijk met name bedoeld om gegevens over te dragen zoals documenten, downloads en muziek. HDMI wat staat voor High Definition Multimedia Interface is juist bedoeld voor het afspelen van multimedia. Het zorgt dus voor een beter beeld en geluid.

Waarom twee beeldschermen

Werk je nog niet met twee beeldschermen dan vraag je jezelf waarschijnlijk af wat het nut ervan is. Veel mensen die met twee beeldschermen geven aan dat ze veel productiever zijn omdat ze niet meer hoeven te zoeken naar verschillende tabbladen. Je ziet in een oogopslag veel meer dan voorheen mogelijk was en je kunt programma’s naast elkaar gebruikten zonder elke keer te switchen. Kortom, uiteindelijk zul je veel sneller en efficiënter werken.

Reviews

Gerelateerde berichten