HomeTechnologieDe installatie van een Quooker in bestaande keuken

De installatie van een Quooker in bestaande keuken

Ben jij het zat om steeds te moeten wachten op een pan kokend water? Of ben je het beu om telkens maar weer die waterkoker aan de praat te krijgen? Dan is een Quooker dé oplossing! Een Quooker is namelijk niet alleen snel en gemakkelijk, maar ook nog eens stijlvol en duurzaam. Maar hoe installeer je zo’n handige kraan in jouw bestaande keuken? In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je dat doet. Lees verder en ontdek welke Quooker bij jou past!

Welke Quooker past bij u?

Bij het kiezen van een Quooker is het belangrijk om rekening te houden met jouw persoonlijke wensen en behoeften. Zo zijn er verschillende modellen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen.

Een veelvoorkomend model is de Quooker Fusion, die naast kokend water ook koud en warm water levert. Dit maakt het mogelijk om één kraan te gebruiken voor al je drinkwaterbehoeften, waardoor je ruimte bespaart op je aanrechtblad.

Als je niet zo’n fan bent van grote apparaten in de keuken, dan is de Compact-variant wellicht iets voor jou. Deze neemt namelijk minder ruimte in beslag omdat hij geen reservoir heeft. In plaats daarvan wordt deze aangesloten op een kleinere boiler onder de gootsteen.

Tot slot heb je nog de Flex-variant: dit model heeft een handige uittrekbare slang die ervoor zorgt dat jij gemakkelijk pannen kunt vullen of groente kunt afspoelen zonder gedoe met andere kranen.

Kortom, bij het kiezen van een Quooker moet je dus goed bedenken wat jij belangrijk vindt in een kraan en welk model het beste past bij jouw huishouden!

1. Bepaal de positie en boor een gat

De eerste stap in het installeren van een Quooker is het bepalen van de juiste positie en het boren van een gat. Dit lijkt misschien eenvoudig, maar het is belangrijk om hier goed over na te denken voordat je begint.

Allereerst moet je bedenken waar je de Quooker wilt plaatsen. Het is handig om deze zo dicht mogelijk bij de spoelbak te hebben, zodat je gemakkelijk water kunt tappen. Houd er echter ook rekening mee dat er onder de gootsteen voldoende ruimte moet zijn voor het reservoir en eventuele andere accessoires.

Als je weet waar je de Quooker wilt hebben, kun je beginnen met het boren van een gat in het aanrechtblad of wastafelblad. Zorg ervoor dat dit op een goede afstand gebeurt ten opzichte van andere apparaten en elementen in de keuken.

Maar let op: niet elk materiaal is geschikt om doorheen te boren! Zo kan bijvoorbeeld graniet of marmer heel hard zijn en speciaal gereedschap vereisen. Laat dit dan ook altijd uitvoeren door iemand die hier ervaring mee heeft.

Zorg ervoor dat er geen leidingen of kabels onder het blad liggen voordat u gaat boren, want anders kunnen deze worden beschadigd tijdens het proces.

Door nauwkeurig te werk gaan bij deze eerste stap, ben jij alvast goed op weg naar succesvolle installatie van jouw eigen Quooker!

2. Monteer de Quooker

Wanneer je een geschikte positie hebt gevonden voor de Quooker in jouw keuken, is het tijd om deze te monteren. Maar hoe pak je dit aan? Gelukkig is het installeren van een Quooker relatief eenvoudig en kan het door vrijwel iedereen worden gedaan.

Voordat je begint met de montage, zorg ervoor dat alle benodigde onderdelen aanwezig zijn en lees de gebruiksaanwijzing aandachtig door. Begin vervolgens met het bevestigen van de kraan op het aanrechtblad of spoelbak. Zorg dat deze stevig vastzit en controleer of hij goed waterpas staat.

Vervolgens dien je het reservoir te plaatsen op een droge plek onderin jouw keukenkastje. Monteer hierna de bijbehorende beugels om ervoor te zorgen dat het reservoir stabiel blijft staan.

Nu kun je beginnen met het aansluiten van alle slangen en kabels op hun respectieve plekken. Let er hierbij wel op dat alles goed vastzit en niet kan gaan lekken.

Last but not least, steek de stekker in het stopcontact en controleer of alles naar behoren werkt voordat je eventuele afwerking gaat doen rondom de kraan.

Met bovenstaande stappen zou jij zonder problemen zelf een Quooker kunnen monteren in jouw bestaande keuken!

3. Sluit achtereenvolgens het water, de afvoer en het reservoir aan

Nu we de Quooker hebben gemonteerd, is het tijd om deze aan te sluiten op het water, de afvoer en het reservoir. Het aansluiten van deze onderdelen kan lastig zijn als u geen ervaring heeft met loodgieterswerkzaamheden. In dit blog geven we daarom een korte handleiding over hoe u deze onderdelen eenvoudig kunt aansluiten.

Allereerst moet u zorgen dat de watertoevoer naar uw keuken is uitgeschakeld voordat u begint met het aansluiten van de Quooker. Vervolgens bevestigt u de meegeleverde flexibele waterslangen op de bijbehorende leidingen in uw keukenkastje. Zorg er wel voor dat deze goed vastzitten om eventuele lekkages te voorkomen.

Daarna moet u ook nog eens een afvoerpomp installeren die ervoor zorgt dat het hete water wordt weggepompt naar uw afvalwaterafvoersysteem. De pomp heeft stroom nodig om goed te werken dus zorg ervoor dat hij correct is aangesloten op een stopcontact of schakelaar.

Tot slot sluit je ook nog eens het reservoir aan door middel van twee flexibele slangen die lopen tussen de kraan en het reservoir zelf. Er mogen hierbij geen knikken in komen want dan kan er drukverlies ontstaan waardoor jouw Quooker minder efficiënt werkt.

Als alles correct is aangesloten, kunt u weer veilig gebruik maken van uw nieuwe Quooker kraan! Let wel altijd goed op wanneer je bezig bent met elektriciteit en water in de keuken.

Meer uitleg over de Quooker installatie? Kom langs!

Als u nu nog steeds vragen heeft over de installatie van uw Quooker, aarzel dan niet om ons te bezoeken. Onze experts staan klaar om u verder te helpen en eventuele twijfels weg te nemen. Bij het installeren van een Quooker in uw bestaande keuken is het belangrijk om nauwkeurig te werk te gaan, zodat u optimaal kunt genieten van alle voordelen die deze innovatieve kraan biedt. Met behulp van onze tips zal dit echter geen probleem zijn! Dus waar wacht je nog op? Kom langs en ontdek wat er allemaal mogelijk is met een Quooker in jouw keuken!

Video: Een Quooker COMBI+-reservoir installeren

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten