nieuws

Digital Twin in Smart Industry – mogelijkheden toegelicht

Engineering

NEN organiseert op 12 september 2019 een themabijeenkomst ´Digital Twin in Smart Industry´. Tijdens deze middag wordt de Digital Twin technologie en de mogelijkheden voor Smart Industry uitgelegd. Ook de internationale standaardisatie ontwikkelingen en het belang en de inbreng van Nederland komt tijdens deze middag aan de orde.

Digital Twin in Smart Industry – mogelijkheden toegelicht

Sneller, flexibel, op maat en met nul fouten produceren in een korte tijd is een groeiende wens van vele fabrikanten. Er zijn slimme fabrieken die een netwerk van productieprocessen en verbonden machines vormen. De fabrieken zijn voorzien van slimme sensoren die alles meten en verzamelen. Inzicht krijgen in het productieproces, visualisatie van de verzamelde data om fysieke problemen eerder op te sporen wordt steeds belangrijker. Hierdoor zijn de resultaten beter te voorspellen en uiteindelijk kunnen betere producten worden gebouwd.

Digital Twin de oplossing

Digital Twin biedt een oplossing voor het optimaliseren van  productieprocessen. Als een virtuele representatie van de fysieke producten en bronnen is Digital Twin een prototype dat gebouwd en getest kan worden in een digitale omgeving. Door daarna de eigen fysieke tweeling te ‘volgen’, wordt het mogelijk om bijvoorbeeld afwijkingen in het productieproces te detecteren en voorspellend onderhoud te doen.
NEN organiseert op donderdagmiddag 12 september een themabijeenkomst ´Digital Twin in Smart Industry waarin de Digital Twin-technologie en de mogelijkheden voor Smart Industry worden uitgelegd.(meer info: www.nen.nl) Wie nu alvast meer wil weten over de mogelijkheden kan o.a. in het artikel Snellere productontwikkeling en procesoptimalisatie met digital twin meer informatie vinden.

 

Reageer op dit artikel