HomeFilmsVolgordeFantastic Beasts op volgorde

Fantastic Beasts op volgorde

Ben jij een fan van de magische wereld van Harry Potter? Dan heb je vast ook genoten van de Fantastic Beasts films en boeken! Maar weet je eigenlijk welke volgorde de boeken hebben? In deze blog ontdek je alles over de Fantastic Beasts boeken op volgorde, zodat jij ze allemaal kunt lezen in chronologische volgorde. Daarnaast nemen we ook een kijkje naar het nieuwste filmavontuur: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald en delen we al het laatste nieuws over hoe deze film tot stand is gekomen. Lees snel verder om te weten te komen welke avonturen Newt Scamander voor ons in petto heeft!

Ontdek de Fantastic Beasts boeken op volgorde – dit zijn ze

De Fantastic Beasts boeken zijn een spannende toevoeging aan de magische wereld van Harry Potter. Maar welke volgorde moet je ze lezen om het verhaal goed te kunnen begrijpen? In totaal zijn er vijf boeken in deze serie, elk met hun eigen unieke avontuur.

Het eerste boek is Fantastic Beasts and Where to Find Them, geschreven door J.K. Rowling. Dit boek is niet alleen een verhalend werk, maar ook een naslagwerk over de verschillende fantastische beesten die voorkomen in de toverwereld van Harry Potter.

De tweede en derde delen zijn geïllustreerde versies van het eerste deel en bevatten extra informatie over sommige wezens.

Vervolgens hebben we The Crimes of Grindelwald: Het Originele Filmscenario – dit is het script voor de tweede film in de reeks!

En last but not least hebben we nog The Archive of Magic: Explore the Film Wizardry of Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald – dit prachtig geïllustreerde boek biedt een kijkje achter-de-schermen bij hoe deze film werd gemaakt en laat zien hoe alle personages en locaties tot leven kwamen op het grote scherm.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

De tweede film in de Fantastic Beasts serie, The Crimes of Grindelwald, brengt ons terug naar het magische universum van J.K. Rowling en haar geliefde personages. Het verhaal volgt Newt Scamander terwijl hij probeert om Dark wizard Gellert Grindelwald te stoppen in zijn zoektocht naar heerschappij over zowel de tovenaars- als de niet-tovenaarswereld.

Deze keer krijgen we ook een beter beeld van Dumbledore’s verleden en zijn vroegere relatie met Grindelwald. Jude Law geeft op een fantastische manier gestalte aan deze iconische tovenaar die later het hoofd zal worden van Hogwarts.

Maar naast het plot is er nog iets wat fans enthousiast heeft gemaakt: het artwork! De visuals in deze film zijn adembenemend mooi en creëren echt een sfeer die past bij dit duistere hoofdstuk in de Wizarding World-geschiedenis. Van Parijs tot Londen, elke locatie wordt prachtig vastgelegd.

Het artwork van de film Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Het artwork van de film Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is adembenemend. Het geeft een prachtige kijk op de wereld die J.K. Rowling heeft gecreëerd. De film speelt zich af in het Parijs van de jaren 20 en we zien dit terug in het artwork.

De kleuren zijn donkerder en intenser dan in de eerste Fantastic Beasts-film, wat past bij het duistere thema van deze film. We zien ook veel meer details in het artwork, zoals de gebouwen en straten van Parijs.

Een ander aspect dat opvalt aan het artwork is hoe goed elk personage is uitgewerkt. Van Newt Scamander tot Gellert Grindelwald, elke persoonlijkheid komt perfect naar voren door middel van hun outfits en gezichtsuitdrukkingen.

Het meest indrukwekkende aan het artwork is echter wel de manier waarop magie wordt uitgebeeld. Er zijn zoveel verschillende soorten spreuken en toverstokbewegingen te zien die allemaal uniek zijn voor elke tovenaar.

Movie-making news

Filmnieuws is altijd spannend om te horen, vooral als het gaat om een langverwachte film als Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Fans wachten met spanning op updates en kijkjes achter de schermen bij het maken van deze magische film.

Een nieuwtje dat online lang heeft gecirculeerd, is het feit dat Johnny Depp zijn rol als Gellert Grindelwald zal herhalen in het derde deel van Fantastic Beasts. Dit heeft enige controverse veroorzaakt onder fans vanwege beschuldigingen tegen Depp in het verleden, maar regisseur David Yates en auteur J.K. Rowling hebben beiden hun keuze voor de casting verdedigd.

Een ander interessant weetje uit de filmwereld van Fantastic Beasts is de ongelooflijke aandacht voor detail bij het creëren van de magische wezens in de films. Van concept art tot ingewikkeld poppenspel en CGI, elk wezen is met zorg en precisie gemaakt.

Het zijn niet alleen de speciale effecten die deze films zo visueel verbluffend maken – ook het kostuumontwerp speelt een grote rol. De ingewikkelde ontwerpen van personages als Newt Scamander en Queenie Goldstein voegen een extra laag van authenticiteit toe aan deze fantastische wereld.

Afsluiting

Dat was alles wat je moest weten over de Fantastic Beasts boeken en films, op volgorde. Of je nu een fan bent van het originele Harry Potter-verhaal of gewoon houdt van magie en avontuur, deze serie zal zeker indruk maken. Van New York tot Parijs, we hebben gezien hoe J.K. Rowling haar wereld heeft uitgebreid in de Fantastic Beasts-franchise.

Als je nog niet hebt gekeken naar Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, dan raden we aan om dat zo snel mogelijk te doen! Het is een film die alle fans moeten zien en die ons alleen maar meer enthousiast maakt voor wat er in de toekomst komt.

Of je nu geniet van de boeken of films (of beide), er is genoeg om lief te hebben in deze fantastische wereld vol magie en wonder. Dus pak vandaag nog jouw kopie van het eerste boek – Fantastic Beasts and Where to Find Them – en begin jouw reis door deze betoverende franchise!

Video: The Entire Harry Potter/Fantastic Beasts Timeline Explained

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten