HomeCloudVerwijderenGmail-account verwijderen

Gmail-account verwijderen

Gmail-accounts zijn een van de meest populaire manieren om online te communiceren, maar soms is het nodig om je account te verwijderen. In dit artikel laten we je stap voor stap zien hoe je dat doet. Lees verder en ontdek hoe je zo snel mogelijk van je account af komt!

Wel of niet account verwijderen?

Als je overweegt je Gmail-account te verwijderen, dan moet je eerst weten wat de consequenties hiervan zijn. Als je jouw account verwijdert, dan:

  • Verlies je toegang tot alle e-mails die in jouw account staan. Dit betekent ook dat je geen toegang meer hebt tot eventuele contactpersonen, agenda’s en taken die in jouw Gmail-account staan.
  • Je kunt geen gebruik meer maken van andere Google-producten waarvoor je jouw Gmail-account hebt gebruikt, zoals YouTube of Drive.
  • Anderen kunnen niet meer contact met je opnemen via Hangouts of andere chatprogramma’s waarvoor ze jouw Gmail-adres nodig hebben.

Google-account verwijderen

Als u uw Gmail-account wilt verwijderen, kunt u het volgende doen:

  1. Ga naar de Google Accountbeheerpagina en log in met uw accountgegevens.
  2. Klik op “Account verwijderen” onder “Accountinstellingen“.
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm om uw account te verwijderen.

Als u ervoor kiest om uw Gmail-account te verwijderen, worden ook al uw andere Google-accountgegevens verwijderd, zoals uw agenda, documenten en foto’s.

Gmail-account verwijderen: Computer

Je kunt een Gmail-account via de webbrowser op je computer verwijderen. Dit doe je door in te loggen op je account en dan naar ‘Accountinstellingen‘ te gaan. Vervolgens selecteer je ‘Accountverwijdering‘ en volg je de aanwijzingen.

Gmail-account verwijderen: Android

Android-gebruikers kunnen hun Gmail-account op verschillende manieren verwijderen. In sommige gevallen is het noodzakelijk om de app te verwijderen en opnieuw te installeren. Hieronder vind je de stappen voor deze optie.

Open de app “Instellingen” op je Android-toestel Ga naar “Algemeen” en selecteer “Apps of applicaties wissen” Zoek de Gmail-app in de lijst met apps en selecteer “Verwijderen” Bevestig dat je de app wilt verwijderen door op “OK” te tikken Installeer de Gmail-app opnieuw door hem te downloaden uit de Google Play Store.

Gmail-account verwijderen: iOS

Open de Instellingen-app op je iOS-apparaat. Scrol omlaag en tik ‘Mail, Contacten, Agenda’s‘. Selecteer het account dat je wilt verwijderen. Tik op ‘Verwijder account‘. Bevestig door op ‘Verwijder account‘ te tikken in het volgende scherm.

Video: Hoe verwijder je Gmail en Google accounts ? Het korte stappenplan voor Browser, iPhone of Android

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten