HomeSocial MediaGoogle Chrome - Thema’s inschakelen

Google Chrome – Thema’s inschakelen

Google Chrome is een van de meest gebruikte browsers op internet. Door het gebruik van het Thema’ inschakelen kan je beter inschatten welke thema’s belangrijk zijn voor jouw doelgroep en hieraan toevoegen. Dit leert je hoe je content verdiept in kunt brengen, zodat iedereen die erdoorheen scrolt precies wat hij of zij wil lezen.

Google Chrome thema’s installeren: zo doe je dat

Wanneer je Google Chrome gebruikt, zie je een thema op je startscherm. Dit kunnen verschillende onderwerpen zijn zoals “E-mail” of “Netwerken“. Je kunt deze thema’s installeren door ze in de betreffende sectie van je browser op te nemen.

Maak een aangepast Google Chrome-thema

Google Chrome heeft verschillende functies die je kunt gebruiken om je browser in te stellen. Zo kan je een prettig en overzichtelijk menubereik creëren, beelden zoeken op basis van tags of keywords, zoekresultaten vergroten of opteren voor een bepaalde taalinstelling. Je kunt ook instellingen maken voor Google Earth, YouTube en Gmail.

Het maken van een Google Chrome-thema zijn template’s. Dit zijn bestandafmetingen die worden geactiveerd bij het installeren van een theme in Google Chrome. Eén van de meest populairse themes is Themer toolbox by GTK Themes. Hiermee kun je ongeveer alles doen wat je normaal met template’s in Windows kunt: creatief werken, maken van afbeeldingen of handleidingen en veel meer.

Personaliseer Google Chrome met thema’s

Wie wil ook niet dat alleen de website gelijk is die hij bekijkt, maar ook dat de browser zoals Google Chrome eruit ziet? Met themes kun je dit allemaal aanpassen. Je hebt keuze uit verschillende Themes: sportief, bruin, rustig of minimalistisch. Zo kan iedereen zijn eigen look krijgen op Google Chrome.

Te beginnen moet je wel weten dat je de thema’s in Chrome via het “Thema’s” menu kunt vinden. Klik hiernaast op “Thema’s toevoegen“. Het inschakelen van een thema gebeurt door naar het tekst venster toe te gaan en op de knop “Thema toevoegen” te drukken. Hierna wordt het thema beschreven wat het voor effect gaat uitoefenen op het scherm. Bijvoorbeeld: als je een Sportthema installeert dan zal Google Chrome bijvoorbeeld meer sportgebaseerde informatie tonen zoals foto’s en video’s van sportspelers of wedstrijden.

Video: How To Change Google Chrome Theme Easily | Change Chrome Background Theme

How To Change Google Chrome Theme Easily | Change Chrome Background Theme

Reviews

Gerelateerde berichten