HomeAutomatiseringHistogram in Excel

Histogram in Excel

Excel is een krachtig programma dat veel gebruikt wordt door bedrijven en individuen. Een van de interessante functies die het heeft, is het genereren van histogrammen. In dit artikel zal ik uitleggen hoe je met Excel een histogram kunt maken, waarom je er een nodig zou hebben en hoe je deze kunt gebruiken voor een effectieve data-analyse.

Add-in toevoegen om Histogram in Excel te kunnen maken

Om een histogram in Excel te kunnen maken, hebt u eerst een add-in nodig. Add-ins zijn kleine programma’s die u aan Excel toevoegt om bepaalde functies toe te voegen. Het installeren van een add-in is heel eenvoudig. Volg de onderstaande stappen om de add-in te installeren:

  1. Ga naar de website van Microsoft en download het bestand dat u nodig hebt.
  2. Als het bestand is gedownload, dubbelklik erop om het uit te pakken.
  3. Er zal nu een map met de naam “Histogram” worden aangemaakt op uw computer. Ga naar deze map en open het bestand “HistogramSetup“.
  4. Een installatieprogramma zal verschijnen op uw scherm. Klik op “Volgende” om door te gaan met de installatie.
  5. In het volgende scherm kunt u de locatie selecteren waar u de add-in wilt opslaan. Klik op “Voltooien” om de installatie af te ronden.

Hoe histogram in Excel maken?

Om een histogram te maken in Excel, ga je naar Invoegtoepassingen en selecteer je Histogram. Je ziet dan twee kolommen met gegevens en een aantal opties.

  1. In de linkerkolom selecteer je de data die je wilt gebruiken voor het histogram. Als je meerdere kolommen of rijen met data hebt, kun je ook een bereik selecteren.
  2. In de rechterkolom kun je de opties voor het histogram aanpassen. Hier kun je onder andere aangeven hoeveel stappen er in het histogram moeten zijn en welke kleur elk stap moet hebben.
  3. Als je tevreden bent met het resultaat, klik dan op OK.

Video: Histogram

Reviews

Gerelateerde berichten