HomeTrends & NieuwsHoe maak je een oplossing voor “Kan geen screenshot maken vanwege beveiligingsbeleid”...

Hoe maak je een oplossing voor “Kan geen screenshot maken vanwege beveiligingsbeleid” op Android-toestel

Vaak krijg je op je Android-toestel te horen dat je screenshot niet mag worden gemaakt omdat het beveiligingsbeleid in acht neemt. In dit artikel vind je een oplossing voor dit probleem.

Wat het bericht “Can’t take a screenshot due to security policy” betekent en waar u het kunt zien

Het bericht “Kan geen screenshot maken vanwege beveiligingsbeleid” betekent dat de app je gebruikt om screenshots te nemen, opgeslagen in een veilige grafische voorkeurbestemming, niet meer mag worden gebruikt omdat het bericht aangeeft dat het risico bestaat dat je data in handen komt van criminelen. Er zijn verschillende oplossingen mogelijk om dit probleem op te lossen. Het kan voorkomen dat je apparatuur is geblokkeerd door malware of andere besmetting en hulp nodig heeft bij het verwijderen van de malware of het probleem met de apparatuur.

Google Chrome-browser beveiligingsbeleid

Op dit moment kan het op Android-toestels niet gebeuren om een screenshot te maken vanwege het beveiligingsbeleid. Dit zijn er drie redenen: er is geen button voor gemaakt, de app is niet beschikbaar en de camera is afgesloten. Er zijn wel oplossingen mogelijk, maar die kunnen wel wat ingewikkeld zijn.

Druk op ESC om uit het browserscherm te verdwijnen. Klik daarna op “Screenshots” in de rechterbovenhoek van het beeldscherm (als u op een laptop of desktop bent). Het scherm openent dan automatisch in deze applicatie. Als alle gebruikers toegang tot screenshots hebben, kan je screenshotten maken door een paar keer op de “Take Screenshot” knop te drukken. Als je hiermee naast andere applicaties werkt, moet je altijd even stoppen met typen of praten om te kunnen snapshotten.

Beveiligingsbeleid voor verschillende apps

Android beschikt over een systeem om screenshots te maken. Dit staat in de toelichting op de applicatiebundel. Het probleem is dat, wanneer je kopieert of scherpte toe, er mogelijk sprake kan zijn van beveiligingsrisico’s. Sommige applicaties kunnen misbruikmaken van surveillancefuncties en andere features om je te traceren. Hierdoor kan het risico bestaan dat je gevraagd wordt om een screenshot niet te mogen maken omdat dit risico voorkomt dat je benaderd wordt door spammers of hackers.

Hoe het probleem “Kan geen screenshots maken vanwege veiligheidsbeleid” op te lossen

Het scherm op je Android-toestel is beveiligd met een versterkte klas bescherming. Dit maakt het onmogelijk om screenshots te maken, althans als je niet volledig ingeschakeld bent in de veiligheidscontroles. Je Android-toestel zal bovendien alert gaan schudden wanneer je probeert screenshot’s te maken. Ook kan het dat Android-toestellen met een Secure Boot-systeem beschermd zijn tegen malware die mogelijk toegankelijk vanuit USB-sticks of SD-kaarten kan worden gemaakt.

Video: Can’t take screenshot due to security policy | Is it Possible to take screenshot of restricted apps?

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten