HomeEnergieAutoUitleg: zo gebruik je Android Auto Wireless (+ video!)

Uitleg: zo gebruik je Android Auto Wireless (+ video!)

Android Auto is een systeem dat ontworpen is om je smartphone met je auto te verbinden, zodat je makkelijker handsfree kan bellen, berichten kan versturen en handsfree muziek kan luisteren. In dit artikel leggen we je precies uit hoe het werkt, zodat jij ook optimaal gebruik kan maken van deze handige functie!

Wat is Android Auto?

Android Auto is een spraak gestuurde interface van Google die je kunt gebruiken om met je Android-apparaat te werken terwijl je aan het rijden bent. Het maakt gebruik van de bestaande functionaliteit van je apparaat en apps, zodat je ze kunt blijven gebruiken terwijl je aan het rijden bent.

In principe werkt Android Auto net zoals Apple CarPlay: je koppelt je smartphone met een autoradio of andere compatibele systemen en daarna kun je gemakkelijk toegang krijgen tot verschillende apps en functies op je telefoon. Dit betekent dat je niet meer hoeft te stoppen om iets in te voeren op je telefoon, maar dat alles spraakgestuurd wordt.

Android Auto is beschikbaar op veel nieuwere auto’s, maar ook steeds vaker op aftermarket-systemen. Als je een recente Android-telefoon hebt, is de kans groot dat jouw telefoon al Android Auto ondersteunt.

Hoe gebruik je Android Auto Wireless?

Om Android Auto Wireless te gebruiken, hebt u een compatibel apparaat nodig. Voor veel telefoons is dit al ingebouwd, maar sommige fabrikanten verkopen ook externe adapters. Nadat u ervoor hebt gezorgd dat u de juiste hardware hebt, moet u de app downloaden en installeren op beide uw telefoon en autoradio.

U kunt dan simpelweg uw telefoon aan de adapter of autoradio koppelen en de app zal automatisch starten. Sommige functies, zoals handsfree bellen of navigatie, zullen nu beschikbaar zijn via het scherm van uw autoradio.

1. Wifi in de auto

Als je een Android telefoon hebt, kun je Android Auto draadloos gebruiken. Dit betekent dat je geen usb-kabel meer nodig hebt om je telefoon aan de auto te verbinden. Je kunt Android Auto draadloos gebruiken als je auto wifi ondersteunt.

Android Auto Wireless is een nieuwe manier om Android Auto te gebruiken. Het maakt gebruik van wifi om je telefoon met de auto te verbinden, zodat je geen usb-kabel meer nodig hebt. Dit maakt het gemakkelijker en sneller om Android Auto te gebruiken, omdat je geen extra kabels hoeft aan te sluiten of opbergen.

2. Compatibel toestel

Android Auto werkt draadloos met een aantal Android-telefoons. Je kunt het gebruiken om je telefoon op afstand te bedienen, zodat je niet hoeft te stoppen om iets in te stellen of een bericht te lezen. Draadloos gebruik van Android Auto is momenteel alleen mogelijk met een aantal telefoons, maar Google werkt hard aan het uitbreiden van de compatibiliteit.

Op dit moment werkt Android Auto Wireless alleen met de volgende telefoons:

  • Google Pixel 2
  • Google Pixel 2 XL
  • Google Pixel 3
  • Google Pixel 3 XL

Video: Alles over Android Auto Wireless op een rij

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten