HomeTrends & NieuwsHoe maak je van je GoPro een Dash Cam?

Hoe maak je van je GoPro een Dash Cam?

Een GoPro is een veelzijdige camera die je overal mee naartoe kunt nemen. Maar wat als je er ook een Dash Cam mee kunt maken? In dit artikel leer je hoe je dat doet!

Hoe u van uw GoPro een dashcam maakt

GoPro’s zijn veelzijdige kleine camera’s die u kunt gebruiken voor alles, van het maken van extreme sportvideo’s tot het vastleggen van een mooie zonsondergang. Maar je kunt ook je GoPro gebruiken als dashcam in je auto. Dashcams worden steeds populairder en dat is niet zo verwonderlijk. Ze bieden namelijk een aantal voordelen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld helpen om schadeclaims te bewijzen of ongelukken te voorkomen.

Er zijn een aantal beperkingen waar je rekening mee moet houden:

  • De camera wordt warm tijdens het opnemen van video’s, dit kan leiden tot problemen met de lens of de sensor.
  • De batterij duurt minder lang dan wanneer je de camera normaal gebruikt, dit komt omdat de camera continue in stand-by staat en constant beelden moet opnemen.
  • De beeldkwaliteit is niet zo goed als bij een normale GoPro, dit komt omdat de camera in een kleine behuizing zit en daardoor niet optimaal kan ventileren.

GoPro-instellingen aanpassen

De GoPro kan worden ingesteld om automatisch op te nemen wanneer de auto aan staat. Dit is handig als je de GoPro gebruikt als dashcam. Om deze instelling in te stellen, ga je naar het menu Instellingen > Opnamemodus en selecteer Automatisch opnemen.

Gebruik een GoPro-autohouder

Goed nieuws: je hoeft geen dure dashcam te kopen om je GoPro als een dashcam te gebruiken. Er zijn verschillende autohouders die je GoPro op de voorruit van je auto kunt bevestigen, zodat hij net als een normale dashcam werkt.

De beste manier om je GoPro als dashcam te gebruiken is door een autohouder met suction cup te kopen. Deze houders zijn stevig en betrouwbaar, en ze zorgen ervoor dat je GoPro veilig op de voorruit blijft zitten. Er zijn ook andere opties zoals dashboard- of bevestigingshouders, maar suction cup-houders bieden de meeste flexibiliteit en veel mensen vinden ze ook gemakkelijker te gebruiken.

Gebruik de GoPro Quick Capture-functie

Met de GoPro Quick Capture-functie kun je snel en gemakkelijk opnames maken zonder dat je de camera hoeft aan te zetten. Je kunt de functie inschakelen door naar Instellingen > Algemeen > Quick Capture te gaan. Als Quick Capture is ingeschakeld, zal de camera automatisch opnemen wanneer je hem aanzet.

Dingen om te onthouden

  • Als je je GoPro gebruikt als dashcam, zorg er dan voor dat de batterij volledig is opgeladen voordat je vertrekt.
  • Laat de GoPro niet onbeheerd achter in je auto. Zorg ervoor dat je hem meeneemt wanneer je uitstapt.
  • Maak regelmatig een back-up van de beelden die je met je GoPro opneemt.

Conclusie

Natuurlijk is het fijn om je GoPro te gebruiken voor mooie vacaturefoto’s en video’s, maar soms is het ook handig om je camera in te zetten als een soort ‘dashcam‘. Zoals de naam al doet vermoeden, is een dashcam een soort camerasysteem dat je in je auto monteert en die automatisch opneemt wanneer je de motor aanzet. Dit kan handig zijn bijvoorbeeld wanneer je iets wilt vastleggen wat er gebeurt tijdens je rit, of wanneer je betrokken bent bij een ongeluk.

Gelukkig is het heel simpel om van je GoPro een dashcam te maken. Je hoeft hiervoor namelijk alleen maar een paar extra accessoires aan te schaffen en deze op de juiste manier te installeren.

Video: How to use your GoPro as a dash cam. How To

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten