nieuws

PRO: samenwerken aan veiligheid in de industrie

HSE

Zeven industriële contractors hebben zich verenigd in het Project Realisatie Oefenplant (PRO). Het zijn: Stork, Croonwolter&dros, SPIE, Mourik Services, Engie, Mammoet en Bilfinger Industrial Services. Samen realiseren zij, in opdracht van Deltalinqs, de RDM Training Plant: een levensechte oefenfabriek voor iedereen die in de industrie werkt.

PRO: samenwerken aan veiligheid in de industrie

De RDM Training Plant biedt een levensechte oefenomgeving, waar onderwijs en bedrijfsleven veel aan zullen hebben. Algemeen erkende certificaten voor belangrijke industriële trainingen, met de nadruk op het toetsen van inzicht in veiligheid. De oefenfabriek ligt nu nog in onderdelen op de kade bij de RDM Campus op Rotterdam Heijplaat. Het is een oude rubberfabriek van Shell, die is ontmanteld en nu opnieuw wordt opgebouwd voor trainingsdoelen. Cees Jan Asselbergs van Deltalinqs: ‘De totale kosten zijn 4,5 miljoen euro, die evenredig zijn verdeeld onder Rijk, de gemeente Rotterdam inclusief het havenbedrijf Rotterdam, en het bedrijfsleven. Ik vind het fantastisch dat zoveel industriële aannemers het belang van de RDM Training Plant inzien.’ Naar verwachting worden in de oefenfabriek vanaf het voorjaar zo’n veertig opleidingen aangeboden, variërend van ‘werken op hoogte’ en ‘herkennen van risico’s’ tot beroepstrainingen als flensmonteur, isolatiemedewerker of hogedrukspuiter.

Reageer op dit artikel