nieuws

Resultaten CO2-reductieproject Tata Steel veelbelovend

HSE

HIsarna is een doorbraaktechnologie om staal te maken, die grote mogelijkheden biedt om de CO2 output te reduceren. De technologie maakt daarnaast het hergebruik van uiteenlopende materialen mogelijk en levert daardoor een bijdrage aan een circulaire economie. Uit de resultaten van een nieuwe testperiode blijkt de CO2-reductie nog veel hoger dan oorspronkelijk gedacht.

Resultaten CO2-reductieproject Tata Steel veelbelovend
(foto: Tata Steel, archief)

Met HIsarna innoveert Tata Steel om een sterke maakindustrie in de toekomst zeker te stellen die waarde behoudt en de uitstoot terugdringt in overeenstemming met de ambities van de maatschappij. De duurtest van de HIsarna-installatie bij Tata Steel toont aan dat deze technologie ertoe kan leiden dat de CO2-uitstoot van het staalproductieproces fors kan worden gereduceerd. Tijdens de huidige testcampagne zijn onder meer proeven gedaan met het inzetten van staalschroot en biomassa. Lees hier wat de tussenstand is van het project.

Permanent onderdeel productieketen

De HIsarna-installatie is inmiddels officieel een permanent onderdeel geworden van de productieketen op de site van Tata Steel in IJmuiden. De fabriek heeft een bezetting van 80 personen, waarvan 60 in vijfploegendienst.

Meer over dit project is te lezen in volgend artikel:

Meer dan 50% CO2-reductie HIsarna-project Tata Steel

Reageer op dit artikel