HomeTrends & NieuwsInnovatie plan maken

Innovatie plan maken

Innovatie is wanneer iemand een bestaand idee overneemt en er een andere versie van maakt. Dit kan van alles zijn, van complexe machines tot eenvoudige alledaagse voorwerpen. Deze lijst met innovatieve ideeën valt op omdat het helpt om ons dagelijks leven te verbeteren. Sommige bevinden zich al in een bepaald deel van de wereld, terwijl andere conceptideeën zijn die u in productie wilt nemen.

Betekenis en definitie Innovatie

Is het idee van “de vorming van een idee of concept”. Het geheim van succesvol brainstormen is hoe het bedrijf vragen stelt over deze ideeën en concepten en ernaar handelt.

Zakelijke ideeën

Zakelijke ideeën omvatten het verzamelen van nieuwe ideeën op de volgende manieren:

  • Brainstormen
  • Workshop
  • Ideeën box

Het doel van bedrijfsinnovatie is om zoveel mogelijk ideeën te verzamelen. Kies vervolgens de beste van deze ideeën en voer ze uit.

Maak een mindmap

Voer de focus van je ideeën in als de centrale hub van de MindMap en laat zien hoe, wie en wanneer je moet vertakken als spaken. Als innovatie bijvoorbeeld gaat over het verbeteren van de klantenservice, dan is klantenservice essentieel, en de “methoden” zijn nieuwe manieren om feedback te krijgen, snellere reactietijden van klanten met X, en wie, welke taak of welk proces. verantwoordelijk voor.

Deze mindmap dient nu als een ruwe schets voor de communicatie met de belangrijkste leidinggevenden en uitvoerders, waarmee de visie op innovatie wordt bevestigd.

Plan tijd voor innovatie

Als je-team een ​​rooster van 40 uur per week heeft, tijdens de lunchpauze werkt en van het ene project naar het andere haast, is er geen ruimte voor creatief denken over innovatie.
Stelt het team in staat zich op verschillende ideeën te concentreren, minstens een halve dag per week.

Voorbeeld van innovatie: Servitization toepassen op je product!

Stel deze vragen

Wat gebeurt er als ik:
X gebruik? Is het goed als ik de
X niet hoef te gebruiken? Ik gebruik
X, dus hoe zou het anders zijn als ik in plaats daarvan Y zou gebruiken?

De rol van feedback bij open innovatie

De beste systemen voor innovatiebeheer en het genereren van ideeën bevatten feedbackmogelijkheden. Toen we onderzochten waarom medewerkers geen ideeën konden indienen, waren de twee meest voorkomende factoren een gebrek aan opvolging door het management van ingediende ideeën en een gebrek aan feedback over waarom ideeën niet werden aanvaard. Feedback geven is belangrijk, maar hoe je feedback geeft is ook belangrijk. Van tijd tot tijd reageren medewerkers negatief op feedback. Samenwerking is niet mogelijk als medewerkers niet reageren op feedback.

Er zijn drie triggers die een negatieve reactie op feedback veroorzaken.

Een echte trigger wordt geactiveerd op basis van de inhoud van de feedback en de inherente inconsistentie ervan. De-relatietrigger treedt op wanneer de persoon die de feedback geeft net zo belangrijk is als de feedback zelf. De laatste trigger heeft te maken met identiteit en wordt geactiveerd wanneer feedback je kern raakt. De meeste van deze triggers zijn volledig natuurlijk. We reageren er allemaal tot op zekere hoogte op. Als u zich echter bewust bent van deze triggers, kunt u meer profiteren van uw feedback. Wees voorzichtig met jezelf. Denk voordat u feedback geeft na over hoe u zich zou voelen als u zou worden verteld wat u vervolgens moet zeggen. Kun je een fout maken? U kunt voorkomen dat u negatieve relaties veroorzaakt door uw feedback anoniem te houden. Als de feedback correct is, maakt het niet uit wie deze heeft gegeven.
Ongetwijfeld is het belangrijkste onderdeel van open innovatie ervoor te zorgen dat iedereen open is en feedback accepteert. Open oren en een open geest zijn essentieel om innovatie in uw bedrijf te laten gedijen.

Reviews

Gerelateerde berichten