HomeTechnologieComputerISO-bestand openen in Windows 10/11

ISO-bestand openen in Windows 10/11

Niet iedereen weet hoe hij of zij een ISO-bestand kan openen in Windows 10/11. Het ISO-bestand is onder andere gebruikt om cd’s of dvd’s te kopen en om op locatie toegankelijk te blijven bij je producten. Om het ISO-bestand te openen in Windows 10/11 moet je niet branden. Lees hier hoe je het doet!

Wat is een ISO-bestand?

Een ISO-bestand is een bestand dat gereed is voor gebruik in een cd-rom of dvd-rom. Het kan bestaan uit films, games, software of data. Wanneer je een ISO-bestand opens je volgens de standaardinstellingen van Windows 10/11 in een map die op C:\ISO komt te staan. Zo beschik je over altijd de juiste instellingen om een ISO-bestand te openen.

Hoe ISO-bestand te openen in Windows 10 zonder op dvd te branden

ISO-bestanden in Windows 10 en 11 kunnen gemakkelijk worden geopend met de ISO-opname Utility. Dit is een tool die is geïnstalleerd op de computer. Het doel van de ISO-opname Utility is om bestandsgrootte te beperken tot maximaal 2GB en dus veilig te branden.

Stappen voor het monteren van een ISO-bestand:

Het monteren van een ISO-bestand in Windows 10 of 11 is heel eenvoudig. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar hieronder vertellen we je alle stappen die je moet volgen om ISO-bestanden te openen in Windows 10 of 11 zonder te branden.

Op het scherm naast de zoekbalk kies je “Bestandsbeheer“. In de onderste lijst vind je dan “ISO-bestand“, en hiernaast zie je twee opties: “Open” en “Verwijderen“. Klik op “Open“. In het venster dat nu opent, kun je kiezen uit welke mapje de ISO-bestand resideert. Je kan nu meteen door met het openen van het ISO-bestand.

Als je later niet meer wil dat het scherm automatisch wordt geopend door de computer als je er binnenin bent, dan kan je dit ook aanmerken in het startscherm. Ga naar “Programma’s” en klik daarnaast op “Energiezuinige programma’s“. Klik dan op “ISO-opnameprogramma’s” en verander deze

Hulp bij het toevoegen: hoe u een verloren ISO-bestand snel en gemakkelijk kunt herstellen

ISO-bestanden kunnen gemakkelijk en snel worden hersteld in Windows 10/11, door ze gewoon naar een CD-rom of DVDs te kopiëren. Hieronder vindt u wat je moet doen om een ISO-bestand naar een CD-rom of DVD te kopiëren:

  1. Open het ISO-bestand in de filebrowser van Windows 10/11.
  2. Kies “Kopieer naar CD” of “Kopieer naar DVD“.
  3. Vul het bestandsnaam van de CD of DVD in op het scherm, en druk op “Kopieer“.
  4. Klik op “Toevoegen aan de lijst van favoriete bestanden” om het ISO-bestand te bekijken en toe te voegen aan uw lijst van favoriete bestanden.

Video: How to Open ISO File in Windows 10 without Burning | Mount & Extract ISO

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten