HomeTrends & Nieuws"Kan IP-adres niet verkrijgen”

“Kan IP-adres niet verkrijgen”

Android is een van de meest gebruikte smartphones op aarde en het wordt dagelijks veel gebruikt. Tegenwoordig zijn er ook smartphones waar je kan proberen om je IP-adres te verkrijgen door je telefoonnummer in te vullen. Maar helaas krijg je vaak een foutmelding bij het invullen van je telefoonnummer. Wat moet je doen?

Wat betekent de melding “Kan IP-adres niet verkrijgen”?

Het betekent dat de telefoon niet kan achterhalen welke IP-adres de telefoon heeft om gebruik te maken van het internet. Er is vaak een oorzaak hiervan, bijvoorbeeld wanneer je je wifi-of 3G-netwerk gaat uitschakelen of wanneer je je IP-adres verandert.

Verbind opnieuw met het netwerk

Als uw Android-telefoon het IP-adres niet kan verkrijgen, dan kan het zijn dat uw telefoon niet connecteert met het internet. Hieronder staan tips om dit probleem op te lossen.

  1. Check of uw netwerk een veilige verbinding maakt. Belangrijk: controleer altijd of uw netwerk wel werkt en geen virus draagt!
  2. Controleer of uw telefoon voldoet aan de normen van de provider van uw netwerk. Zo kunt u bepalen of er eventueel updates nodig zijn voor de app die op je Android-telefoon wordt meegeleverd.
  3. Laat alle applicaties die over het internet beschikken via je telefoon afgesloten totdat het probleem is verholpen. Dit betekent ook dat apps zoals Facebook en WhatsApp offline moeten blijven.

Wijs een statisch IP-adres aan je apparaat toe

Je Android apparaat heeft een statisch IP-adres. Dat betekent dat je apparaat niet kan wisselen van IP-adres. Dit is handig, want je kunt dan altijd wel gebruik maken van dezelfde website of applicatie op jouw apparaat. Als je de IP-adreswisseling nodig hebt, moet je dit doen via Google Play of in apps die aan Android apparaten ondersteund worden.

Schakel MAC-filtering uit

Je Android-smartphone heeft een foutmelding opgelopen met het verkeerde IP-adres. Dit kan je helpen door de schakelaar MAC filtering uit te zetten.

MAC filtering is een veilige manier om online privacy te gunnen. Een gebruiker kan bepalen welke apps en websites gezondheidsinformatie, persoonsgegevens of financiële informatie leveren. Daarnaast kunnen er geautoriseerde apparaat beheerders worden toegelaten om apps en websitebezoek af te stemmen op hun specifieke doelstelling.

Video: onnection problems between Samsung Galaxy S2 and router

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten