HomeTrends & NieuwsJuiste kijkvolgorde van de Marvel-films?

Juiste kijkvolgorde van de Marvel-films?

Ben jij een echte Marvel-fan en vraag je je af wat de beste volgorde is om de films te kijken? Dan ben je hier aan het juiste adres! Er zijn namelijk twee manieren waarop je de films kan bekijken: in chronologische volgorde of in de volgorde waarin ze werden uitgebracht. Maar welke van deze twee opties is nu eigenlijk het meest geschikt voor jou? In dit artikel nemen we je mee op een episch avontuur doorheen alle Marvel-films en geven we jou handige tips over hoe jij het meeste uit deze ervaring kan halen. Lees snel verder!

Er zijn twee manieren waarop je Marvel-films kan kijken

Als je beslist om de Marvel-films te bekijken, zijn er twee manieren waarop je dit kan doen: chronologisch of op basis van uitgavedatum. Beide opties hebben hun voor- en nadelen, dus het is belangrijk om een keuze te maken die past bij jouw persoonlijke voorkeur.

Als je ervoor kiest om alle films in volgorde van uitgave te bekijken, krijg je een goed beeld van hoe het Marvel Cinematic Universe (MCU) zich doorheen de jaren heeft ontwikkeld. Dit betekent dat je start met Iron Man uit 2008 en eindigt met Spider-Man: Far From Home uit 2019. Deze methode zorgt ervoor dat de verhaallijnen logischer in elkaar overgaan en geeft meer context aan latere films.

Anderzijds kan het kijken naar de films in chronologische volgorde ook voordelig zijn omdat dit laat zien hoe gebeurtenissen zich binnen dezelfde tijdlijn afspelen. Hierbij begin je echter niet met Iron Man, maar wel met Captain America: The First Avenger uit 1942 – wat misschien een verrassing is als eerste film!

Het leukste aan deze benadering is dat sommige scènes anders worden begrepen wanneer ze later terugkomen in andere films. Zo zie je bijvoorbeeld Nick Fury’s oogverlies eerst gebeuren tijdens Captain Marvel, waarna hij toch alsnog beide ogen heeft tegen de tijd van Avengers: Age of Ultron.

Welke methode jij ook kiest, één ding staat vast: de MCU-films vormen samen één groot episch avontuur!

De volgorde waarop Marvel-films in de bioscoop te zien waren

Als je hebt besloten om alle Marvel-films in chronologische volgorde te kijken, dan is het begrijpelijk dat je de neiging hebt om te beginnen met Iron Man uit 2008. Maar wist je dat dit niet de juiste kijkvolgorde is?

In plaats daarvan moet je beginnen met Captain America: The First Avenger uit 2011. Dit komt omdat deze film zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog en daarmee een belangrijk startpunt vormt voor het Marvel Cinematic Universe.

De films die hierna volgen zijn onder andere Iron Man, The Incredible Hulk en Thor. Deze werden allemaal uitgebracht tussen 2008 en 2011. Vervolgens kwam in 2012 The Avengers uit, waarin al deze personages samenkomen.

Na The Avengers wordt het wat ingewikkelder qua chronologie. Er komen meer personages bij en er worden flashbacks gebruikt die teruggaan naar gebeurtenissen die eerder hebben plaatsgevonden.

Het kan dus verwarrend zijn om de films op basis van hun releasedatum te bekijken als je probeert een samenhangend verhaal te volgen. Het beste advies is daarom om vast te houden aan de chronologische volgorde zoals hierboven beschreven of gebruik te maken van online lijsten die rekening houden met zowel releasedata als tijdslijn binnen het Marvel-universum.

Nieuwe Marvel films in 2023- 2026

Het Marvel Cinematic Universe is een uitgestrekt en voortdurend groeiend universum. Met de aankondiging van Phase 4 door Marvel Studios, kunnen fans zich opmaken voor nog meer actievolle avonturen van hun favoriete superhelden.

In de komende jaren hebben we veel nieuwe films om naar uit te kijken. In november 2023 staat ‘Ant-Man and The Wasp: Quantumania‘ gepland, terwijl februari 2024 het debuut zal zijn van ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3‘. Ook komt er een vervolg op Captain Marvel in november 2022 en zal Thor terugkeren met ‘Thor: Love and Thunder‘, wat gepland staat voor mei 2022.

Maar dat is niet alles! Er staan ook nog andere projecten op stapel zoals ‘Blade‘, waarin Mahershala Ali de vampierenjager speelt, en ‘Fantastic Four‘, die geregisseerd wordt door Jon Watts (de man achter Spider-Man Homecoming).

Daarnaast zullen fans blij zijn te horen dat er ook geruchten gaan over mogelijke samenwerkingen tussen Deadpool en andere helden binnen het MCU! Met al deze geweldige toekomstige releases kunnen we alleen maar enthousiaster worden over wat er komen gaat in dit steeds uitbreidende universum!

Marvel-series op Disney+

Een andere manier om meer te ontdekken over je favoriete Marvel-personages is door de series op Disney+ te bekijken. Deze series bieden nog diepere inzichten in het verhaal en achtergrond van verschillende personages, zoals Wanda Maximoff (Scarlet Witch) en Sam Wilson (Falcon).

Een populaire serie onder fans was “WandaVision“, wat zich afspeelt na de gebeurtenissen van “Avengers: Endgame“. Het volgt Wanda Maximoff terwijl ze probeert een normaal leven op te bouwen met haar geliefde Vision. Maar al snel blijkt dat er iets niet helemaal klopt.

Daarnaast is er ook “The Falcon and the Winter Soldier“, waarin we Sam Wilson zien worstelen met zijn nieuwe rol als Captain America. Ook worden we meegenomen in de persoonlijke strijd van Bucky Barnes tegen zijn demonen uit het verleden.

Verder heeft Disney+ aangekondigd dat er nog veel meer Marvel-series zullen verschijnen in de toekomst, waaronder “Loki” en “Hawkeye“. Deze series beloven een verdere uitbreiding van het Marvel Cinematic Universe en bieden veel mogelijkheden voor verrassende wendingen en interessante plotlijnen.

Losse eindjes

Ondanks dat Marvel Studios er alles aan doet om de verhaallijnen duidelijk te maken, zijn er nog steeds enkele losse eindjes die fans bezighouden. Bepaalde personages hebben bijvoorbeeld andere toekomsten dan in de strips of zijn simpelweg verdwenen zonder uitleg. Maar maak je geen zorgen, want Marvel heeft aangekondigd dat ze deze losse eindjes graag willen oplossen in toekomstige films en series.

Al met al is er dus veel meer te ontdekken in het Marvel Cinematic Universe dan alleen Iron Man en Captain America. Er zijn tientallen personages met hun eigen achtergronden, krachten en motivaties die allemaal samenwerken om een groter geheel te vormen. Door het volgen van de juiste kijkvolgorde kun je stap voor stap dit complexe universum beter leren kennen.

Video: The Best Order to Watch the Marvel Cinematic Universe | Bingeworthy

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten