HomeEntertainmentFilmsAmazon Prime Video en 4K-resolutie

Amazon Prime Video en 4K-resolutie

Met de opkomst van streamingdiensten als Amazon Prime Video staat de kwaliteit van online video-inhoud centraal. Maar biedt Amazon Prime Video een 4K-resolutie? In dit artikel leggen we u alles uit over 4K, hoe je het kunt gebruiken met Prime Video en wat de voordelen zijn. Lees snel verder om meer te weten te komen!

Hoe 4K UHD- en HDR-inhoud op Amazon Prime Video te bekijken

Op dit moment is 4K UHD- en HDR-inhoud alleen beschikbaar op bepaalde Amazon Prime Video-apparaten. Hieronder vindt u een lijst met apparaten die 4K UHD en/of HDR ondersteunen:

  • Amazon Fire TV Stick 4K
  • Fire TV Cube
  • 2e of 3e generatie Amazon Fire TV-apparaat
  • Amazon Fire TV Edition Smart TVs
  • LG OLED en NanoCell smart TVs met webOS 3.5 of hoger
  • Samsung QLED smart TVs (2017 of nieuwer)
  • Sony Bravia Android smart TVs (2016 of nieuwer)
  • ’s Werelds eerste Ultra HD Blu-ray speler van Philips

Amazon Prime Video shows in 4K

4K-resolutie is een term die je steeds vaker hoort. Maar wat is 4K-resolutie eigenlijk? 4K-resolutie is een beeldverhouding van 4096 bij 2160 pixels. Dat betekent dat er 4 keer zoveel pixels in het beeld zitten dan bij 1080p Full HD. Daardoor is het beeld veel scherper en gedetailleerder.

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van Amazon Prime Video. Dit is een streamingdienst waarmee je films en tv-series kunt streamen. Het goede nieuws is dat Amazon Prime Video 4K-resolutie ondersteunt! Dat betekent dat je alle content in scherpe 4K-kwaliteit kunt bekijken op je tv of monitor. Er zijn wel enkele aanpassingen nodig om ervoor te zorgen dat alles goed werkt, maar daarna kun je genieten van de mooiste beelden die er zijn!

Welke internet download snelheden zijn nodig?

De streamingsdienst van Amazon ondersteunt 4K met HDR en Dolby Atmos-geluid. Als je alle extra’s wilt ervaren die 4K te bieden heeft, dan heb je minimaal een internetverbinding nodig van 25 Mbps. Heb je een lower internet speed, dan kan je nog steeds gebruik maken van de dienst, maar zal de beeldkwaliteit lager zijn.

Video: 4K TV for streaming Netflix, Amazon Prime & Disney+

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten