HomeEntertainmentFilmsKijkvolgorde voor Hobbit en Lord of the Rings

Kijkvolgorde voor Hobbit en Lord of the Rings

De kijkvolgorde voor de films uit The Hobbit en The Lord of the Rings trilogie is geen eenvoudige opgave. In deze post leg ik je uit welke films je in welke volgorde moet kijken.

Chronologische volgorde

In de Hobbit en Lord of the Rings-boeken, is er een bepaalde volgorde waarin ze moeten worden gelezen. Dit komt omdat de verhalen zich afspelen in een chronologisch verloop, met het Verhaal van de Ring als laatste boek. Er zijn veel discussies over welke volgorde de boeken moeten worden gelezen, maar hieronder vind je de juiste chronologische volgorde:

1. The Hobbit
2. The Fellowship of the Ring
3. The Two Towers
4. The Return of the King
5. The Silmarillion
6. Unfinished Tales

Theatrale (releasedatum) filmvolgorde

De Hobbit en de Lord of the Rings trilogie zijn twee van de meest populaire films aller tijden. De films zijn gebaseerd op de boeken van J.R.R. Tolkien en zijn erg geliefd bij fans over de hele wereld. Er is echter veel discussie over welke volgorde je de films moet kijken om ze het meeste plezier te beleven.

Wat is de juiste volgorde? Soms lijkt het erop dat mensen twee verschillende meningen hebben, maar er is eigenlijk maar één goede manier om de films te kijken en dat is in chronologische volgorde. Dit betekent dat je eerst The Hobbit: An Unexpected Journey kijkt, dan The Hobbit: The Desolation of Smaug en ten slotte The Hobbit: The Battle of the Five Armies.

Daarna kijk je naar de Lord of the Rings trilogy, beginnend met The Fellowship of the Ring, dan The Two Towers en tot slot The Return of the King. Als je deze volgorde aanhoudt, ben je ervan verzekerd dat je niets mist en alle belangrijke plotwendingen me

Hoe zit het met de animatiefilms?

De animatiefilms zijn niet verplicht kijken, maar het kan wel leuk zijn om ze te zien. De films zijn gemaakt door Ralph Bakshi en hebben een andere stijl dan de live-action films. Sommige mensen vinden de animatiefilms beter dan de live-action films, maar er is geen juiste of foute manier om de films te kijken.

Waar past de tv-serie van Amazon in de tijdlijn?

De tv-serie van Amazon zal zich afspelen in dezelfde periode als de boeken, namelijk tijdens het Tird Age. Dit is het derde en laatste tijdperk van Arda, waarin Saruman wordt verslagen en de Ringbearers naar Valinor vertrekken. De serie zal dus plaatsvinden na The Hobbit en Lord of the Rings, maar er is nog niet bekend hoeveel jaar erna.

De Lord of the Rings en The Hobbit-games

Veel mensen vragen zich af welke volgorde ze de Hobbit- en Lord of the Rings-games moeten spelen. Er zijn een aantal verschillende manieren waarop je deze games kunt spelen, dus in plaats van een specifieke volgorde te geven, geven we je hier wat richtlijnen die je kunnen helpen bij het maken van je keuze.

Als je geïnteresseerd bent in het verhaal achter de games, dan is het aan te raden om ze in chronologische volgorde te spelen. Dit betekent dat je The Hobbit: An Unexpected Journey speelt, gevolgd door The Hobbit: Desolation of Smaug en The Hobbit: Battle of the Five Armies. Daarna kun je doorgaan naar de Lord of the Rings-games, met The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, gevolgd door The Lord of the Rings: The Two Towers en ten slotte The Lord of the Rings: Return of the King.

Video: The Lord of the Rings and The Hobbit Watch Order

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten