HomeEntertainmentSocial MediaGeschiedenis eigenaars WhatsApp

Geschiedenis eigenaars WhatsApp

WhatsApp is een chat-applicatie voor smartphones die in 2009 werd gelanceerd door twee ex-employees van Yahoo. Het bedrijf groeide snel en in 2014 werd het voor 19 miljard dollar door Facebook overgenomen. WhatsApp is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest populaire chat-apps ter wereld met meer dan 1,5 miljard gebruikers.

Het ontstaan van WhatsApp

WhatsApp is een Amerikaanse cross-platform berichtendienst die in 2009 werd opgericht door Brian Acton en Jan Koum, twee voormalige medewerkers van Yahoo!. Het bedrijf maakte in 2014 een overname door Facebook, waardoor WhatsApp vandaag de dag één van de grootste chatdiensten ter wereld is met meer dan 1 miljard actieve gebruikers.

Het verhaal achter WhatsApp is net zo uniek als het bedrijf zelf. In 2009 besloten Brian Acton en Jan Koum, twee voormalige medewerkers van Yahoo!, om hun eigen berichtendienst te maken. Ze wilden een simpele, betrouwbare dienst maken die gratis zou zijn voor iedereen. Dit was in het tijdperk van sms’en, waar veel mensen betaalden voor elk bericht dat ze verzonden of ontvingen. WhatsApp was daarom een erg welkome oplossing!

Video: How WhatsApp Makes Money: The INSANE Story of WhatsApp

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten