HomeIoTGoogle HomeLG tv Google Home: dit is hoe ze samenwerken

LG tv Google Home: dit is hoe ze samenwerken

Wil jij ultiem gemak ervaren bij het bedienen van jouw LG tv? Dan is de samenwerking met Google Home een absolute must-have! Met deze slimme combinatie kun je jouw televisie namelijk op afstand bedienen én allerlei handige functies inschakelen. Benieuwd hoe dit precies werkt en wat je er allemaal mee kunt? Lees dan snel verder, want in deze blog leggen we alles haarfijn uit.

LG tv Google Home-integratie

Met de LG tv Google Home-integratie kun je voice commands gebruiken om je tv aan te zetten of te bedienen. Je kunt ook zoeken naar content op je tv door simpelweg te vragen aan Google Home. Bovendien kun je via de integratie ook samenwerken met andere Google Home-apparaten, zoals de Nest Thermostat of de Philips Hue-lampen.

LG tv Google Home-koppeling tot stand brengen

Een LG tv Google Home-koppeling tot stand brengen is heel eenvoudig. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je tv en Google Home beide aan staan en op hetzelfde wifi-netwerk aangesloten zijn. Vervolgens ga je naar de instellingen van je tv en zoek je naar het menu ‘Smart TV‘. In dit menu vind je de optie om je tv te koppelen met Google Home. Als je deze optie selecteert, wordt er automatisch een code opgevraagd die je moet invoeren in de Google Home-app op je telefoon. Nadat je de code hebt ingevoerd, is de koppeling tussen tv en Google Home compleet en kun je gebruikmaken van alle mogelijke functies die ze samen bieden.

En als je geen geschikte tv hebt?

Als je nog geen geschikte tv hebt, is het nog steeds mogelijk om Google Home te gebruiken met een aantal externe apparaten. Je zult echter wel enkele aanpassingen moeten maken. Hieronder vind je de instructies:

  1. Sluit je tv aan op hetzelfde wifi-netwerk als je Google Home.
  2. Download de Google Home-app en volg de instructies om je apparaat te koppelen.
  3. Zorg ervoor dat de optie ‘Media‘ in de app inschakeld is. Als dit niet het geval is, ga dan naar ‘Instellingen‘ > ‘Apparaten‘ > ‘Google Home‘. Tik vervolgens op het tandwielpictogram rechtsboven en schakel ‘Media‘ in.
  4. Ga in de app naar ‘Instellingen‘ > ‘Tv & video‘. Selecteer hieronder welk type tv je hebt en volg de instructies die worden getoond om alles in te stellen.

Video: How to Setup Your Google Home with LG 4K Ultra HD Smart LED ThinQ TV

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten