nieuws

Investering in JSF motoronderhoud Woensdrecht

Maintenance

De Provinciale Staten hebben besloten om een bestuursovereenkomst met de ministeries van Defensie en Economische Zaken te sluiten. Samen gaan deze partijen 88 miljoen euro investeren in een onderhoudsfaciliteit voor het onderhoud van F35 motoren bij het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW).

Investering in JSF motoronderhoud Woensdrecht

De Joint Strike Fighter (JSF/ F-35) is de opvolger van de F-16. Dit type toestel is verouderd en vereist steeds meer onderhoud en aanpassingen. Hierdoor stijgen de kosten en komt de inzetbaarheid van F-16 onder druk te staan. Nederland is één van de landen die de F-35 aanschaft. De komende jaren worden de productie en het onderhoud van de onderdelen van dit nieuwe jachtvliegtuig aanbesteed door de Amerikaanse overheid en het Amerikaanse bedrijfsleven. Ook Nederland probeert zoveel mogelijk opdrachten binnen te halen. Een grote opdracht is het onderhoud van de motoren van de JSF/F-35.
Het F-35 motorenonderhoud in Nederland is een katalysator om te komen tot de ontwikkeling van een ecosysteem van wereldklasse. Hiervoor moet op het LCW een onderhoudsfaciliteit komen voor het onderhoud aan de F-35 motoren. Het gaat om de bouw en inrichting van een zeer gespecialiseerde werkplaats en proefdraaiopstelling. Om dit te realiseren is een investering van 88 miljoen euro nodig.

Reageer op dit artikel