HomeTechnologieTelefoonManieren om je iPhone-scherm naar de tv te streamen

Manieren om je iPhone-scherm naar de tv te streamen

Ben je het zat om naar dat kleine scherm van je iPhone te staren? Wil je genieten van al jouw favoriete inhoud op een groter scherm? Dan is het streamen van het scherm van jouw iPhone naar de tv dé oplossing. En geen zorgen, met deze drie manieren kan jij gemakkelijk en snel genieten van jouw favoriete films en series, zonder gedoe met kabels en snoeren. Lees verder voor onze tips!

Scherm van je iPhone naar de tv streamen

Er zijn verschillende manieren om het scherm van je iPhone naar de tv te streamen. De eerste en meest bekende manier is via AirPlay. Met behulp van deze functie kan je jouw iPhone-scherm synchroon weergeven op een Apple TV of een smart-tv die compatibel is met AirPlay 2.

Een andere manier om inhoud van jouw iPhone naar de tv te casten, is door gebruik te maken van specifieke apps zoals YouTube en Netflix. Deze apps hebben ingebouwde functionaliteit voor casting waarmee jij gemakkelijk video’s rechtstreeks kunt afspelen op een televisie die verbonden is met hetzelfde Wi-Fi-netwerk als jouw iPhone.

Als laatste optie kan jij ook gebruik maken van MirrorMeister – een app die speciaal ontworpen is voor het delen van je iOS-apparaat naar elk ander apparaat dat zich in dezelfde wifi-zone bevindt, inclusief tv’s, laptops en computers.

1. iPhone-scherm naar tv sturen met AirPlay (synchrone weergave)

Wil jij het scherm van je iPhone op een groter scherm bekijken zonder gedoe met draden en kabels? Dan is de AirPlay-functie van Apple iets voor jou! Met AirPlay kun je draadloos verbinding maken tussen je iPhone en tv, zodat je alles wat er op het telefoonscherm staat kunt streamen naar de televisie.

Om te beginnen moet de tv wel over een ingebouwde AirPlay-functionaliteit beschikken of aangesloten zijn op een Apple TV. Zorg ervoor dat beide apparaten verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk voordat je begint.

Het gebruik van AirPlay is erg eenvoudig. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm om toegang te krijgen tot Bedieningspaneel, tik vervolgens op ‘AirPlay-scherm‘ en selecteer daarna waarheen het beeld gestreamd moet worden – in dit geval dus naar de televisie. Het kan even duren voordat de verbinding tot stand komt, maar als deze succesvol is hoef je alleen nog maar terug te gaan naar het thuisscherm om alles wat erop staat te kunnen zien via de televisie.

Kortom, als jouw tv compatibel is met Airplay dan kun jij binnen no-time genieten van al jouw favoriete content die wordt afgespeeld op een groot scherm!

2. Casten van iPhone-app naar televisie: YouTube, Netflix en meer

Wil je graag op een groter scherm genieten van je favoriete series en films? Dan is het casten van iPhone-apps naar de televisie wellicht iets voor jou! Dankzij deze functie kun je apps zoals YouTube, Netflix en meer streamen op een groter scherm, zonder dat je daarbij gebruik hoeft te maken van AirPlay of andere technologieën.

Het goede nieuws is dat de meeste moderne smart-tv’s deze functie ondersteunen. Dat betekent dat je gewoonweg met behulp van een mobiele app jouw inhoud kunt afspelen op de tv. In sommige gevallen kan het zijn dat er aanvullende software nodig is om dit mogelijk te maken.

Om content te kunnen casten hoef je alleen maar ervoor te zorgen dat zowel de telefoon als de tv zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk. Vervolgens open je simpelweg de gewenste app en zoek je naar het ‘cast‘-symbool (een rechthoek met golfjes in) om vervolgens verbinding te maken met jouw tv.

Let wel goed op: niet alle apps bieden casting-mogelijkheden aan. Controleer dus altijd even voordat jij begint met streamen of deze optie beschikbaar is binnen de betreffende app.

Alles bij elkaar genomen biedt cast-functies veel gemak wanneer jij wilt genieten van mediacontent die normaal gesproken beperkt blijft tot jouw smartphone-scherm. En omdat steeds meer TV’s standaard over deze functionaliteit beschikken, wordt thuisentertainment nog eenvoudiger dan ooit!

Tot slot

Met deze drie manieren kun je eenvoudig het scherm van je iPhone delen op de televisie. Of het nu gaat om synchrone weergave via AirPlay, het casten van apps zoals YouTube en Netflix of met behulp van de MirrorMeister-app, er is altijd een optie die bij jouw wensen past.

Als je geen Apple TV hebt of als de gewenste app niet compatibel is met AirPlay, dan biedt MirrorMeister een handige oplossing. Deze app maakt gebruik van Chromecast-technologie om het scherm van je iPhone te spiegelen op de televisie. Het werkt ook goed voor presentaties en vergaderingen. De MirrorMeister-app spreek voor zich zodra je de app hebt gedownload.

Kortom, er zijn meerdere manieren om jouw favoriete content te streamen naar je tv-scherm. Probeer ze uit en ontdek welke methode voor jou het beste werkt!

Video: 3 Ways to Screen Mirror iPhone to Any TV (No Apple TV Required) [2022]

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten