nieuws

Otolift Trapliften ontvangt predicaat ‘Koninklijk’

Manufacturing

Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander heeft besloten het predicaat ‘Koninklijk’ toe te kennen aan Otto Ooms uit Bergambacht, in de markt bekend als Otolift Trapliften.

Otolift Trapliften ontvangt predicaat ‘Koninklijk’
(foto: Otolift)

Otto Ooms werd in 1891 opgericht als Smederij Otto Ooms door de heer Otto Ooms. Van oorsprong is het bedrijf een smederij. In de decennia die volgden, maakte het bedrijf zich verschillende disciplines meester, met altijd het smeedwerk als uitgangspunt tot halverwege de jaren 60, toen de broers Otto en Alex (derde generatie) begonnen met de ontwikkeling van trapliften.
In 1968 verscheen dan ook de eerste traplift van Otto Ooms BV. Het succes was zo groot, dat de fabriek waar men gevestigd was, te klein bleek. In 1981 verhuisde men naar een aanzienlijk grotere locatie in Bergambacht. De fabriek is hier tot vandaag gevestigd. Ook werd er in communicatieve uitingen voortaan gebruik gemaakt van de handelsnaam Otolift Trapliften.
Otolift Trapliften is zodoende al bijna vijftig jaar fabrikant van trapliften. Het bedrijf is  een echt familiebedrijf gebleven; na meer dan veertig jaar van successen, hebben Otto en Alex het stokje in 2013 overgedragen aan de volgende (vierde) generatie: Jan Otto, André en Alex Ooms. Otolift Trapliften is in 26 landen actief en heeft vestigingen in Nederland, België, Italië, Frankrijk, Spanje, Engeland, en Slowakije.

Reageer op dit artikel