nieuws

Twentse metaalperserij opent fabriek in China

Manufacturing

Metaalperserij Bons & Evers, gevestigd in Borne zal begin 2017 een nieuwe productievestiging openen in China. Het bedrijf verwacht daarmee de omzet met 10 miljoen euro te vergroten, zo schreef het FD. Het nieuwe productiebedrijf in China zal zich richten op klanten in dat land. Het zou gaan om een productielocatie waar 25 werknemers aan de slag kunnen.

Twentse metaalperserij opent fabriek in China
(foto: Bons & Evers)

Bons & Evers is een onafhankelijk familiebedrijf dat in 1949 werd opgericht. De eerste productie bestond uit warmperswerk uit messing. Aan het begin van de jaren 60 werden in Nederland enorme aardgasreserves ontdekt. De vraag naar warmgeperste onderdelen voor verwarmingsketels steeg daardoor explosief. Het bedrijf kon daar goed op inspelen.
Sindsdien is het familiebedrijf uitgegroeid tot een multinational met 650 werknemers in vijf landen: Nederland, Duitsland, Hongarije, Frankrijk en straks China. In Borne werken 160 mensen.
Die vijf bedrijven persen onderdelen van messing, aluminium en koper. Producten variëren van ventielen voor verwarmingsketels tot koppelingen voor waterleidingen.

Reageer op dit artikel