nieuws

Uitbreiding productiefaciliteit geprecipiteerd silica

Manufacturing

PPG heeft een project afgerond om de productiecapaciteit voor geprecipiteerd silica te verhogen in haar productiefaciliteit in Delfzijl. De uitbreiding, die eerder dit jaar plaatsvond, voegt een capaciteit toe van meer dan 15.000 ton per jaar van geavanceerde geprecipiteerde silica-producten. De toegevoegde capaciteit helpt PPG tegemoet te komen aan de groeiende wereldwijde vraag naar AGILON(R) Performance Silica-producten, waaronder het vervullen van meerjarenafspraken voor wereldwijde levering met grote bandenfabrikanten.

Uitbreiding productiefaciliteit geprecipiteerd silica

Agilon Performance Silica is een hoogwaardig technologieplatform van chemisch gemodificeerde geprecipiteerde siliciumdioxide dat de productprestaties kan verbeteren. Bij gebruik in banden draagt het bij aan de verlaging van het brandstofverbruik en de verbetering van de bandentractie en de profielslijtage van het voertuig met maar liefst 5 tot 10 procent.
PPG stond aan de wieg van synthetisch geprecipiteerd silica en werd een van de eerste fabrikanten om het op de markt brengen in de jaren 1930. Vandaag is de silica-productengroep van PPG een wereldleider in de productie van geprecipiteerd silica voor gebruik als een versterkende vulstof in band-, industriële, schoen- en siliconen rubbertoepassingen; als een microporeuze vulstof in accuscheidingstoepassingen; als een plet- en verdikkingsmiddel in coating-, lijm- en kittoepassingen; en als een antiklonter-, vrij doorstroom- en draagmiddel in voedings-, diervoeder- en industriele toepassingen.

Reageer op dit artikel