nieuws

Koninklijke Otolift Trapliften ontvangt FME Business Award

Manufacturing

Op de internationale vakbeurs Hannover Messe is de FME International Business Award uitgereikt aan Koninklijke Otolift Trapliften. De drie genomineerde bedrijven Europe Racking NV, Game On en Otolift Trapliften gaven op de beursvloer een pitch, waarna de winnaar bekend werd gemaakt in het bijzijn van Prins Constantijn van Oranje.

Koninklijke Otolift Trapliften ontvangt FME Business Award
foto: Koninklijke Otolift

Koninklijke Otolift Trapliften uit Bergambacht bestaat al sinds 1891 en is al bijna 50 jaar fabrikant van trapliften. Het familiebedrijf groeide uit tot overtuigend marktleider in Nederland en is Duitsland hun belangrijkste exportbestemming. Het jaar 2016 was een bijzonder jaar voor Otolift Trapliften. Niet alleen kregen zij eind 2016 het predicaat ‘Koninklijk’, ook hebben zij op de Rehacare beurs In Duitsland een nieuwe revolutionaire modulaire traplift geïntroduceerd, die met veel belangstelling is ontvangen. Er wordt veel aandacht besteed aan innovatie en hebben daardoor de dunste enkele rail ter wereld en is de levertijd van het modulaire systeem verkort naar 48 uur. Dat was voorheen 3-6 weken en zo kunnen zij snel de klanten helpen. Een mooi voorbeeld van hoe de technologische industrie een belangrijke bijdrage levert aan de maatschappij. Duitsland is  de grootste afnemer van de modulaire traplift. Het bedrijf heeft een groeiende omzet en een stabiele exportgroei doordat zij een doordachte exportgroei laten zien.

Augmented Reality

De trapliftenfabrikant zet ook augmented reality in bij het ontwikkelen van trapliften.  Een app ‘communiceert’ met markers die op treden en muren zijn geplakt. De markers verschijnen op het tabletscherm als rode bolletjes die tijdens het maken van de foto’s één voor één groen kleuren. Als alle bolletjes groen zijn, is de fotoserie gelukt en kan een 3D-constructie van de trap worden gemaakt.

Reageer op dit artikel