nieuws

Volkswagen-productie transformeert tot hightech EV-modelfabriek

Manufacturing

Volkswagen gaat vanaf 2025 één miljoen elektrisch aangedreven voertuigen per jaar bouwen. Op dit moment ontstaat in Zwickau de grootste EV-fabriek van Volkswagen.

Volkswagen-productie transformeert tot hightech EV-modelfabriek
Foto: Volkswagen

Nu worden in Zwickau nog Golfs gebouwd, maar eind 2019 – over ruim een jaar – start daar de productie van de ID, een volledig elektrische, volledig verbonden auto waarmee ook een grote stap richting autonoom rijden wordt gezet. Om dit te kunnen realiseren bouwt Volkswagen een complete fabriek om van interne verbrandingsmotoren naar e-mobiliteit. Vanaf 2021 rollen er zes elektrisch aangedreven modellen voor drie merken van de Volkswagen Groep van de lijn, met een beoogde productie van 330.000 e-auto’s per jaar.

Slimme, digitale, flexibele en extreem efficiënte modelfabriek

De transformatie tot EV-fabriek van de productiefaciliteit in Zwickau is afgelopen zomer gestart. De eerste productielijnen worden aangepast zodat de volledig elektrische auto er vanaf eind 2019 kan worden gebouwd. Aansluitend worden de volgende lijnen aangepast en kan in 2021 de maximale productiecapaciteit van 1.500 EV’s per dag worden bereikt.
‘Zwickau’ wordt een digitale, flexibele en extreem efficiënte modelfabriek. Highlights zijn Smart Industry 4.0 robots en autonome transportsystemen. De automatiseringsgraad van de assemblage groeit met een factor 3. Door efficiënte fabrieken als deze kan Volkswagen per 2025 ruim één miljoen EV’s per jaar bouwen en verkopen.

De fabriek in Zwickau geldt als pionier. Het doel is een CO2-neutrale productie- en transportketen. Voor de productie van batterijen wordt groene energie uit hernieuwbare bronnen gebruikt.

Reageer op dit artikel