nieuws

Fieldlab Digital Factory for Composites lanceert gedigitaliseerde lamineerproductielijn

Manufacturing

Tijdens JEC World (12-14 maart), de grootste beurs voor innovatie in composieten lanceert het Fieldlab Digital Factory for Composites (DFC) een demonstrator waarin alle processtappen uit een lamineerproductielijn volledig zijn gedigitaliseerd.

Fieldlab Digital Factory for Composites lanceert gedigitaliseerde lamineerproductielijn
Automated Laminating Cell (foto: Airborne)

Bezoekers kunnen tijdens de beurs een demonstratie van het nieuwe digitale klantenportaal bijwonen. Op dit online manufacturing platform kunnen klanten zelf hun behoeften kenbaar maken en wordt er direct daarna in het Technology Park in Ypenburg een oplossing geproduceerd door de Automated Tape Laying solution.

Digitaal klantenportaal

Marcus Kremers, CTO van composietproducent Airborne, partner van het fieldlab hierover: ‘Digital Client Portal is gebouwd als onderdeel van het Technology Park Ypenburg-programma. Een programma dat bijdraagt aan de ambitie om van Den Haag een internationale hotspot te maken voor de productie-industrie van producten op basis van hightech-materialen. ‘Op dit moment komt een klant bij ons met een idee om een onderdeel in composiet te produceren. De engineeringsfase, test- en productiefase duren een half jaar tot jaar om het goed te ontwikkelen. Dit willen we met behulp van een digitaal klantenportaal versnellen. Aan de hand van een gestructureerde vraagstelling bepaalt het klantenportaal welke machine(s) en welk materiaal nodig zijn en wordt de beste oplossing bedacht. Vervolgens stuurt het klantenportaal automatisch de productiemachines aan’.

Meer over dit onderwerp is te lezen in een interview met Marcus Kremers van Airborne: Digital twin navigeert naar lagere kosten

 

Reageer op dit artikel