nieuws

Jachtbouwer Royal Huisman vestigt zich in Amsterdam

Manufacturing

Jachtbouwer Royal Huisman vestigt zich in de Amsterdamse haven. De jachtbouwer gaat aan de slag op de voormalige werf van Holland Jachtbouw in Zaandam.

Jachtbouwer Royal Huisman vestigt zich in Amsterdam
Foto: Hanco Bol, Dutch Yachting

Nederland is een wereldspeler op het gebied van jachten. Na Feadship Royal van Lent, die zich in 2016 vestigde, is dit een tweede jachtbouwer die zich vestigt in de Amsterdamse haven. De komst van Royal Huisman betekent werkgelegenheid, innovatie en vakmanschap voor de Amsterdamse regio.

Koen Overtoom, CEO Port of Amsterdam: ‘Met de aankoop van de werf en de verhuur aan Royal Huisman versterken wij de maakindustrie die in onze haven veel toegevoegde waarde levert. Ook kunnen wij hiermee onze gedachte als Port of Partnerships goed laten zien. Met de komst van Royal Huisman naar de Amsterdamse havenregio, geven we invulling aan onze ambitie om te groeien tot een superyacht hub. Deze regio wordt als zeer aantrekkelijk ervaren door bedrijven uit de jachtbouw vanwege hoogwaardig geschoold personeel, een internationale luchthaven en natuurlijk de ondernemerszin.’

Jan Timmerman, CEO Royal Huisman: ‘Door de uitbreiding van onze faciliteiten in de regio Amsterdam, kunnen we een passend antwoord geven op de toenemende vraag van bestaande en nieuwe klanten. Deze tweede werf zal gedurende lange termijn een prachtige aanvulling zijn op onze bestaande locatie in Vollenhove voor zowel nieuwbouw als voor de diensten van ons Huisfit team.’

Reageer op dit artikel