nieuws

247TailorSteel breidt uit in Duitsland

Manufacturing

247TailorSteel levert lasergesneden plaat- en buismateriaal op maat in een geautomatiseerde omgeving. Het bedrijf werkt vanuit Varsseveld en Oyten (D) en zal haar activiteiten in Duitsland verder uitbreiden.

247TailorSteel breidt uit in Duitsland
247Tailorsteel

247TailorSteel bouwt een nieuwe productiefaciliteit in Hilden (dichtbij Düsseldorf) en zal initieel een capaciteit van vier lasersnijmachines en vier kantbanken hebben. De bouw start naar verwachting in het laatste kwartaal 2019 en is in de zomer 2020 volledig in gebruik.

Sophisticated Intelligent Analyser

Ook in de nieuwe productiefaciliteit in Hilden maakt het bedrijf gebruik van het Sophia-portaal, wat staat voor Sophisticated Intelligent Analyser. Deze software werd volledig in eigen beheer in huis ontwikkeld. Het portaal biedt de mogelijkheid 3D-ontwerpen in te lezen in STP-formaat. De software analyseert en ontleedt het design tot op onderdeelniveau. Het programma herkent buis en plaat, vlak of gebogen, en offreert vervolgens de kosten aan de klant. Neem het frame van een sorteermachine met meer dan honderd verschillende onderdelen. Een klant kan één bestand van het chassis invoeren. Hierna berekent het systeem hoe de verschillende delen uit verschillende materialen en diktes zo optimaal mogelijk kunnen worden genest. De onderdelen worden zodanig geplaatst dat er zo weinig mogelijk materiaal en snijtijd nodig zijn. In enkele minuten berekenen servers de meest efficiënte oplossing voor de meest complexe machines en constructies waardoor een offerte binnen enkele minuten mogelijk wordt.
Ook wat betreft levertijden kijkt het systeem naar meerdere opties. Wil een klant een spoedorder met snelle levertijd, dan is dit duurder dan een levertijd van bijvoorbeeld vier weken. Ook hier krijgt de klant een overzicht van de kosten per keuze.

Vergaande automatisering

Het machinepark is vrijwel volledig geautomatiseerd. Door middel van AGV’s worden de platen van diverse staalsoorten naar de draagarm van de lasersnijmachine gereden, die daarmee automatisch wordt beladen en afgeladen. De maatvoering wordt direct uit de gegevens van de bestelling gegenereerd.

Fieldlab Smart Bending Factory

247TailorSteel is onderdeel van het fieldlab ‘Smart Bending Factory’, waarin een fysieke ultramoderne fabriek op het gebied van metaalbewerking wordt opgezet. Hier kunnen bedrijven kennis, ervaring en middelen met elkaar delen en bewerkingsprocessen gezamenlijk exploiteren. Via internet kunnen klanten volledig gedigitaliseerd producten bestellen, waarvan de kosten van één product gelijk zijn als ware het een product uit een serie van 500 stuks.

Leestip: Smart industry stopt niet bij de fabrieksmuren

Reageer op dit artikel