HomeAutomatiseringMicrosoftOorzaken voor zwart laptopscherm

Oorzaken voor zwart laptopscherm

Wanneer je een probleem hebt met je laptopscherm dat donkerder wordt dan normaal, is er vaak sprake van een slechte helderheid of een lagere vermogen. Hieronder vind je tips voor het controleren en repareren van deze instellingen.

Oorzaken van niet opstarten

Er zijn veel oorzaken voor dat de laptop niet start. Sommige oorzaken zijn onverwacht, terwijl andere oorzaken meer voorkomen tegen wil en dank. Hieronder een aantal tips om eventueel problemen met je laptop op te lossen:

  1. Check of alles in het apparaat is ingebouwd: Als je probleem met je laptop hebt, dan kan het kunnen dat er iets mis is met de hardware in het apparaat, zoals een batterij of geheugenkaartje of video kaartje. Controleer of alle spullen die je had ingebouwd in de laptop bij elkaar passen, want misschien was er wel iets vergeten door je handelaar of dealer bij jou thuis te laten installeren.
  2. Probeer de computer uit opnieuw te starten: Het kan zijn dat er ergens iets mis is met de interne harddisk van de computer, wat betekent dat hij niet meer aanstaat als hij wordt opgestart.
  3. Er kan iets mis zijn met je computer of je graphics card (informatiekaders). Je kunt dit verhelpen door eventuele problemen thuis op te lossen voordat je naar school gaat of werkt. Doe eens een test met eenvoudige programma’s op je computer om erachter te komen wat de probleem is.
  4. Je moet jouw originele apparatuur in leven houden, anders is het risico best groot dat de problemen niet meer op te lossen zijn met behulp van eenvoudige methodes zoals die beschreven hierboven. Laat altijd alle software en drivers up-to-date installeren voordat je naar school gaat of werkt. Als je computer twee jaar geledigd is of langer dan één jaar niet gebruikt is, raadpleeg dan de consumentenservice voor het laatste nieuws over updates.

Waarom gaat mijn laptop niet aan?

Als je laptop niet aan gaat, kan het zijn dat de power-kabel scheurt of dat er een andere storing is. Hieronder vind je enkele tips om dit probleem op te lossen:

  1. Check of de power-kabel goed aansluit: Trek de power-kabel langzaam door het scherm heen. Bij schoon licht mag hij loslopen, maar bij stroomde spanning moet hij goed aansluiten. Zie ook hieronder wat je kunt doen als de kabel niet aansluit:
  2. Kijk of er problemen zijn met de schakelaar: Als je laptop niet start, probeer dan eerst of alles in orde is met de schakelaars. Zoek naar verwarring rondom die, of controleer of alle knoppen gevoelig zijn voor druk (zoals Bluetooth en wi-fi). Misschien valt er iets van de bovenkant van het beeldscherm af te breken waardoor het apparaat niet meer werkt.

Oververhitting van de laptop?

Laten we eens kijken naar de oorzaken van oververhitting van laptops. Het liefst zou je misschien denken dat het aan je verbruik ligt, maar helaas is dat niet altijd het geval. Er zijn verschillende oorzaken die tot oververhitting leiden:

  1. Gebruik van meerdere applicaties op je laptop tegelijkertijd: Ook als je moeite doet om één applicatie in te schakelen, kan het wel gebeuren dat er meerdere applicaties op je computer worden geactiveerd. Ga daarom vooral voorzichtig met je laptop en beperk de hoeveelheid applicaties die je gebruikt tot één of twee.
  2. Ontsteking door malware: Een foutje in een bestand of programma kan weleens leiden tot ontsteking. Deze malware slaagt er dan in om juist een toestel wakker te maken waardoor dit computerscherm vervult met boodschappen en berichten die niet bestemd zijn voor het toestel.

Video: PC GAAT NIET AAN? Zo los je dat op! | FIX EEN PC! | TechTime

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten