HomeTechnologiePercentage in cirkeldiagram Excel

Percentage in cirkeldiagram Excel

Cirkeldiagrammen, ook wel Venn-diagrammen of netwerkdiagrammen genoemd, zijn een geweldige manier om relaties tussen verschillende objecten te visualiseren. In deze handleiding leert u hoe u een cirkeldiagram maakt in Excel en het percentage van elk object in het diagram weergeeft.

Toon percentage in cirkeldiagram in Excel

Zoek je het percentage van iets in een cirkeldiagram in Excel? Dan kan je dit doen door de concentratie te verdelen over alle punten. Zoek dan naar de volgende regel: “% = (A2/A1)*100” Hierin staat het percentage van iets dat je wil berekenen op A2, naast de waarde van A1. Als je bijvoorbeeld wilt weten wat het percentage is van huishoudens met kinderen onder 12 jaar, dan zal dit percentage op 0,12 liggen.

Het invoeren van gegevens

Wanneer u wilt zien hoeveel percentage een bepaalde groep in een cirkeldiagram in Excel aanwezig is, moet u dit invoeren in de formula =A3.

De afstandscirkel kunt u vormen door de percentages van de ingedeelde groepen te verdelen over 360 graden. U gaat dan weg van het centrum en naarmate u dichter bij de rand komt, delen de percentages meer van het aantal elementen dat u ingedeeld hebt binnen eenzelfde groep. Denk hierbij aan dat 60% van alle elementen ingedeeld moet worden om tot een percentage van 100% te komen.

Je kan dit ook op een andere manier doen. Je voegt de vorm toe aan je bestand en kiest dan het percentage dat je wilt toevoegen. Bijvoorbeeld: 100% = 1,00. Als je nu in Excel een cirkeldiagram maakt met percentages van 50%, dan geven de grafieken weer dat 50% van alle blokjes in het diagram gelijk is aan het percentage in het vlakje ernaast.

Video: How to display percentage labels in pie chart in Excel

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten