HomeAutomatiseringMicrosoftGrafiek maken in Excel

Grafiek maken in Excel

Grafieken maken in Excel is niet altijd gemakkelijk. Vaak moet je ergens beginnen en vervolgens gaan totdat het resultaat wat je wenst is gerealiseerd. In dit artikel geven we een aantal tips om grafieken in Excel goed te maken.

Grafiek invoegen

Het maken van een grafiek in Excel is relatief eenvoudig. Je kunt verschillende formaten aanmeten, zoals percentages, lijnen en puntjes. Het voordeel van het maken van grafieken in Excel is dat je altijd de juiste hoeveelheid informatie op elke plek kunt tonen.

Toon percentage in cirkeldiagram in Excel

Het toonpercentage in een cirkeldiagram kan je laten zien in Excel. Je hebt hierin de mogelijkheid om een groot aantal variabelen in te stellen die van invloed zijn op het toonpercentage. Deze variabelen bestaan uit de breedte, de hoogte en de lengte van de streepjes.

  1. Ga naar Excel en start je programma op.
  2. Zoek naar het iconisch zoekvenster voor grafische bewerkingen. Klik hierbij op het betreffende diagram om het toe te voegen aan je project of gebruik de rechtermuisknop om het diagram direct toe te voegen aan een spreadsheet.
  3. Verdeel je spreadsheet in tweeën: kies voor “het midden” van je diagram als grensgebied en plaats daarnaast je breedte-, hoogte- en lengtematen.

Cirkeldiagram kleur aanpassen

Als u een Cirkeldiagram wilt maken in Excel, dan is het belangrijk om de juiste kleur te selecteren. Er zijn verschillende manieren om de kleur van een cirkel te aanpassen:

  • Kleuren met rode, blauwe en groene punten: In dit voorbeeld wordt de kleur van het cirkelvormig gedeelte wit veranderd door het toevoegen van rode puntjes. Om deze methode toe te passen, moet u wel weten welke hoek vanwaar u deze opdracht afgeeft. U kunt bijvoorbeeld de juiste positie vinden in het diagram of door naar het rechterdeel te kijken;
  • Toevoeging van zwarte puntjes: Als u wilt dat alle elementen in het diagram zwart worden ingericht, dan moet u zwarte puntjes toevoegen;
  • Klikken op “Kleuren toevoegen” (Toontabel Kleuren): Dit kan op elk moment plaatsvinden.

Video: Changing Chart Colors – Excel

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten